Test: Lundhags Gero | Bicycling.se
Prylar

Test: Lundhags Gero

10 apr 2017

Pendelvänlig och vattensäker rygga från norr

En bra ryggsäck för cykling handlar uteslutande om hur behovet ser ut och vilken typ av cykling du ägnar dig åt. Anrika Lundhags från Järpen börjar snegla mot cyklisterna på ett sätt vi gillar, och då med fokus på praktisk funktion framför sekundjakt. Deras Gero är en helt vattentät säck, som inte främst är tänkt för cyklister, utan mer son en säck för skridskor eller paddling. Alltså aktiviteter där absolut vattentäthet är viktigt. Nu är inte cykling en sådan sport. Men lite för ofta plockar vi blöta kläder ur en ryggsäck som inte håller tätt. Lika ofta brukar de säckarna ha ett separat regnskydd – fast tyvärr är det något vi är bra på att lämna hemma, så att det utrymmet istället kan användas till annat. Och då står man där, när vädret är som sämst, med blöta prylar.
Gero är helt tät, den har svetsade sömmar och rullöppning, så här behöver du aldrig vara orolig för läckage.

Förutom de vattentäta egenskaperna sitter säcken bra, även vid krävande cykling. Den är bra fixerad på ryggen, slår inte emot hjälmen och skaver inte på något sätt som stör cyklandet. Volymen på 35 liter gör den utmärkt för pendling eller en dag i sadeln när du behöver både fika, verktyg och extra kläder. Och skulle behovet av packning inte vara lika stort rullar du enkelt ihop den något extra varv och drar åt kompressionsbanden på sidorna. Då förvandlar du snabbt säcken till lagom stor för uppgiften. Bra Lundhags, och välkommen till cykelns värld!

+ Helt tät, bra passform även vid krävande cykling

- Ej förberedd för vattensystem

Lundhags Gero 35 WP

Pris: 1 800 kronor

Gilla artikeln

(visas ej)

För att vi skall slippa få in skräpkommentarer och spam av olika slag
från 'robotar' på Internet måste du skriva in en kontrollkod nedan
« skriv talet femtiotre med siffror i fältet här

Kommentarer


2017-04-10 10:51   Henrik

Måste bara prisa Ortlieb Waterproof - ryggsäck. Har haft den i två år som åretruntcyklist i Stockholm. Har aldrig haft några fuktiga kläder trots ösregn. Jobbdatorn ligger också bra i säcken och dessutom sitter ryggsäcken fantastiskt bra på ryggen. Funkar både när man cyklar racer och hybrid.

 


Följ oss

@bicyclingswe

Följ oss på Instagram!

Få vårt nyhetsbrev!