Test: Machines for Freedom - av tjejer, för tjejer | Bicycling.se
Prylar / Landsväg

Test: Machines for Freedom - av tjejer, för tjejer

21 jul 2017

Jenn, Tracy och Ginger är kvinnorna bakom det amerikanska klädmärket Machines for Freedom.

Sortimentet är inte superstort, men här finns bibs med korta och långa ben, en kortärmad tröja med några olika designer, jacka, väst, armvärmare, keps och strumpor. Alltså kort sagt det du behöver.
Vi har provkört deras tröja och bibs. Vi följde storlekstabellen på hemsidan och hamnade helt rätt. Värt att tänka på är att storlekarna är mindre än vad vi är vana vid från plagg från USA.
Det är en skön silkeskänsla när vi fingrar på materialet, som ändå känns kraftigt och synnerligen osladdrigt. Dessutom har det solskyddsfaktor 50 och Coldblack technology, som ska hålla dig sval, även när det hettar till. Sömmarna och panelerna är snygga och hela passformen supportar en kvinnlig figur. Designen ger kompression på helt rätt ställen och tillsammans med de långa breda bensluten kan vi nästan garantera att du kommer att gilla hur dina ben ser ut.

En nyhet för sommaren är deras långärmade tröja Summerweight, som inte bara ska skydda dig mot solens starka strålar, utan faktiskt också hålla dig svalare.


Bibsen kommer i två olika benlängder – ifall du exempelvis är lång och smal, och därför passar bäst i liten storlek, men behöver lite mer längd på benen. Paddingen är lagom tjock och fungerar fint mellan säte och sadel.

Är det vansinne att köpa kläder från USA, med material från Schweiz? Ja, det är det nog. Men om du ändå gör det är vi ganska säkra på att du kommer att bli nöjd.


Machines for Freedom
+ Hög kvalitet på material, fin finish och fantastisk passform
- Frakt, tull och moms när du handlar från USA
Cirkapris: bibs 2 050 kronor, tröja 1 550 kronor

Gilla artikeln

(visas ej)

För att vi skall slippa få in skräpkommentarer och spam av olika slag
från 'robotar' på Internet måste du skriva in en kontrollkod nedan
« skriv talet arton med siffror i fältet härFölj oss

@bicyclingswe

Följ oss på Instagram!

Få vårt nyhetsbrev!