Test: Osprey Raptor 14 | Bicycling.se
Prylar

Test: Osprey Raptor 14

28 nov 2017

Yta eller insida – svårt att veta var man ska börja när det gäller denna amerikanare.

Ryggpanelen är ganska styv, tunn och välventilerad. Axelremmarna är av västkaraktär och det fickförsedda midjebältet är precis lagom stort. Denna kombo gör att ryggan kramas som en boaorm. Vi laddade den med fem kilo och den gjorde sig knappt märkbar.
Ryggan är inte av den minimalistiska varianten och vi har nästan svårt att räkna just hur många fack den har. Men vi landar på sju, tror vi. Perfekt om du vill hålla isär saker, mindre bra om du aldrig kommer ihåg vad du lade var. Huvudfacket har dessutom tre avdelare och verktygsfacket en liten påse som funkar för just verktyg eller ett förstahjälpen-kit.

Det som briljerar mest är ändå lösningen för vätskeblåsan (3 liter). Istället för att hålla på att bråka med att få slangen genom 78 olika hål försluts hela systemet med en lång dragkedja som går upp över axelremmen. Ett litet minus är att flödet i munstycket är ganska snålt, men i regel dricker man ju i små omgångar ändå.

Plus för att det är låsbart. Ett annat, mycket litet, minus är att du inte kan välja vilken sida du vill ha slangen på – här är det höger som gäller.
På munstycket och bröstremmen sitter en liten magnet, något som kanske först kan te sig som en ploj. Men icke, nu slipper du en slang som hänger och riskerar att fastna i styret. Det är nästan, men bara nästan, så att munstycket hoppar tillbaka till fästet av sig självt så att du kan fokusera på att hålla händerna på styret.

Finns i två storlekar samt dam och herr. Tjejvarianten av samma säck går under namnet Raven.


+Många fack, smart magnet för munstycket
- Du kan bara ha slangen på höger sida

Cirkapris: 1 500 kronor

Vikt: 700 gram

Leverantör: Osprey Europe

Gilla artikeln

(visas ej)

För att vi skall slippa få in skräpkommentarer och spam av olika slag
från 'robotar' på Internet måste du skriva in en kontrollkod nedan
« skriv talet femtioåtta med siffror i fältet härFölj oss

@bicyclingswe

Följ oss på Instagram!

Få vårt nyhetsbrev!