Test: Plantronics BackBeat FIT | Bicycling.se
Prylar

Test: Plantronics BackBeat FIT

30 maj 2017

Inuti-örat-hörlurar med inriktning mot sport. De tål snö, svett, regn och överlag tuffa tag. Och tamejtusan så är det bara att knäppa igång ekipaget så pratar telefonen (i detta fall en Iphone 6s) med lurarna redan på andra försöket.

Bäst är att ladda ner appen så får du också senaste uppdateringarna.
Att reglera on-off, volym och play-pause är pillrigt med bara fingrar och givetvis så gott som omöjligt med handskar, om nu någon skulle få för sig det. Men det går snabbt att lära sig vilka tryck som gör vad. Ljudet är helt okej med vettigt mellanregister och diskant. Basen känns givetvis lite tunn, precis som de flesta hörlurar i detta segment. Ett tips för en skön musikupplevelse som stämmer väl med Plantronics okrispiga retro ljudbild är David Bowies Panic in Detroit, till exempel. Det gitarrintrot låter enormt bra, speciellt när basen och gitarr nummer två kommer in.

Batteriet räcker i sex till åtta timmar och laddar fullt på ett par timmar. En snabbladdning för någon timmes lyssning går på 15 minuter. Lurarna släpper in omgivande ljud, vilket är bra för trafiksäkerheten, men sämre för ljudupplevelsen om du gillar den där eremitkänslan som täta lurar ger.

+ Sitter bra. Lätta (24 gram). Vattentäta och tåliga. Trasslar inte.

– Batteri som kräver laddning. Eventuellt kan det kännas lite trångt bakom öronen om du har mössa, tjockt hår och hjälm. 1 300 kronor är rätt mycket pengar.

Plantronics Backbeat-FIT

Gilla artikeln

(visas ej)

För att vi skall slippa få in skräpkommentarer och spam av olika slag
från 'robotar' på Internet måste du skriva in en kontrollkod nedan
« skriv talet fyrtio med siffror i fältet härFölj oss

@bicyclingswe

Följ oss på Instagram!

Få vårt nyhetsbrev!