TEST: PRO Stealth - för aggressiva aerosittningar | Bicycling.se
Prylar / Landsväg

TEST: PRO Stealth - för aggressiva aerosittningar

27 jan 2018

Stealth från Pro har en stor och bred skåra i mitten hela vägen fram, för minimerat tryck på känsliga delar hos den som mest sitter framåtlutad på cykeln.

Stealth har samtidigt mycket support för sittben och bäcken runt omkring. Sadeln är också lite kortare än normalt i längd, och den har en aning uppsvep baktill som hjälper dig att tilta ner bäckenet. En sadel som liknar denna är Specializeds Power, och precis som med den tycker vi att det här är en fantastisk sadel som avlastar punkter som kan göra ont och skava. Inte minst för kvinnliga cyklister.
Men vi hittar också en relevant skillnad mellan Stealth och Power. Eftersom Stealth har en mycket bredare front fungerar stödet stabiliserande även om du åker framåt lite på sadeln, exempelvis när du tar i riktigt mycket. Hos Power upplever vi mer att vi bara kan sitta på en enda plats på sadeln.

Stoppningen är lagom mjuk – alltså behaglig, men inte svampig – och vi har inga problem med ytmaterialet mot cykelbyxorna. Vi varken halkar runt eller fastnar. Det är också enkelt att montera fast till exempel en kamera, nummerlappshållare eller sadelväska på den så den har en speciell hållare för just det.Pro Stealth finns i två bredder (142 och 155 millimeter) samt med kolfiberrälsar (175 gram) eller rälsar i rostfritt stål (210 gram).
Vill du gärna sitta mycket framåtlutad på din cykel, men tycker att dina mest privata kroppsdelar kommer alldeles för mycket i kläm – ja, då kanske det är en sådan här sadel du ska testa.

Pro Stealth

+ Lätt, minimalt med belastning på mjukdelar, bra stöd vid framåtlutad position, uppsvep baktill.

- Inte superbekväm när du sitter och myscyklar i flera timmar.

Vikt: 175-210 gram beroende på rälsmaterial
Cirkapris: 1 500 kronor (stålräls), 2 200 kronor (kolfiberräls)

Gilla artikeln

(visas ej)

För att vi skall slippa få in skräpkommentarer och spam av olika slag
från 'robotar' på Internet måste du skriva in en kontrollkod nedan
« skriv talet sextiosex med siffror i fältet här

Mest lästa just nuFölj oss

@bicyclingswe

Följ oss på Instagram!

Få vårt nyhetsbrev!