Test: Scott Road RC Lady | Bicycling.se
Prylar / Landsväg

Test: Scott Road RC Lady

19 sep 2017

Deras styvaste kolfibersula i kombination med två välplacerade boa-spännen och en blank, vit och silvrig yta i perforerat microfiber och mesh – det är ingredienserna i Scotts lyxigaste landsvägssko för damer.

Den har dessutom en ergonomisk innersula som är justerbar. Storleksmässigt är den här skon lite större i storlek än exempelvis tillverkarna Bontrager, Giro och Shimano, men ungefär likvärdig med skor från Specialized.

Gemensamt med exempelvis Specializeds modell S-Works 6 för damer är också att den är tajt i hälgreppet, men har en aning rymligare fotbox. Det här är alltså en sko som passar dig som har en smalare hälsena, och vill ha en sko som smiter åt ordentligt för minsta möjliga kraftförlust. Själva lästen kramar åt skönt runt foten och känns mjuk men fast, och de båda Boa-spännena ger bra justeringsmöjligheter. Meshpanelerna och perforeringen sörjer för god ventilationen. Innersulan har ett par extra ilägg undertill för att bygga upp i hålfoten – de sitter fast med kardborre så du lätt kan plocka bort dem om de inte passar just din fot.

Det är först när vi ställer skorna på vågen som vi känner oss lite missnöjda. 265 gram per sko, istället för 220 gram som utlovas på hemsidan. Det är en procentuell viktskillnad i roterande massa som är lite för hög på ett par skor i den här prisklassen. Vi tog senare upp detta med Scott som har korrigerat infon på sin hemsida, viken visade sig även gälla för en mindre storlek än den vi testade. 

Finns i en färg och i storlekarna 36-42.

Vikt: 530 gram per par i storlek 40
Cirkapris: 3 700 kronor

Leverantör: Scott

Gilla artikeln

(visas ej)

För att vi skall slippa få in skräpkommentarer och spam av olika slag
från 'robotar' på Internet måste du skriva in en kontrollkod nedan
« skriv talet femtiofem med siffror i fältet härFölj oss

@bicyclingswe

Följ oss på Instagram!

Få vårt nyhetsbrev!