Test: Specialized Torch 2.0 - 
Fin sko till rimlig peng | Bicycling.se
Prylar / Landsväg

Test: Specialized Torch 2.0 - 
Fin sko till rimlig peng

6 dec 2017

Torch är namnet på Specializeds nya landsvägssko, som kommer i tre olika prisklasser.

Den billigaste kostar runt 1 000 kronor, och den dyraste runt 2 100 kronor, men vi har testat mellanvarianten som väntas ligga på 1 600 kronor i handeln.

Torch 2.0 prickar av det mesta på listan över egenskaper vi förväntar oss av en lyxig landsvägsdoja: låg vikt, kolfibersula, bra spännen och snygg design. Vågen stannar på 215 gram när vi ställer en 2.0 i storlek 39 på den. Det får räknas som väldigt låg vikt i förhållande till prislappen. Och lätta skor ska aldrig underskattas, eftersom skorna tillhör den roterande massan på cykelekipaget. Alltså de delar som är i roterande rörelse med hjälp av din fysiska insats. Testa själv att lyfta en 100-gramsvikt upp och ner i fem timmar. Du känner förstås ingenting i början, men är den lika lätt den tredje timmen?Sulan på Torch 2.0 har gummi i tå och häl, medan resten är i kolfiber. Inte så dumt tänkt, eftersom det innebär lite bättre grepp när du går med skorna. Teoretiskt sett gör det skorna något mindre styva, men det är inget vi tror en vanlig medelmotionär skulle notera.
Ett Boa-spänne och ett kardborrespänne fixerar skon på foten. Det fungerar fint, även om Boa-linan ibland vill lossna ur sina fästen när du spänner upp skorna och ställer dem ifrån dig. Det ärförstås enkelt att sätta tillbaka. 

Alla Torch kommer i både herr- och dammodell. 


Passformen är något bredare än Specializeds S-Works-modeller, och överlag är det främst lästen som avslöjar att skorna inte riktigt hör hemma i toppskiktet. Den är snygg, tunn och välventilerad, men materialet känns lite plastigare än hos de dyrare kusinerna. Dessutom är ytan matt, vilket gör att du får vara flitigare med rengöringen om du vill att de ska behålla sin snygga finish. En våtservett efter varje runda gör susen.

Specialized Torch 2.0
+ Mycket lätt och prisvärd sko
- Linan till Boa-spännet vill inte sitta kvar i fästena när du spänner upp dem
Vikt: 215 gram (storlek 39)
Cirkapris: 1 600 kronor

Gilla artikeln

(visas ej)

För att vi skall slippa få in skräpkommentarer och spam av olika slag
från 'robotar' på Internet måste du skriva in en kontrollkod nedan
« skriv talet sextiofem med siffror i fältet härFölj oss

@bicyclingswe

Följ oss på Instagram!

Få vårt nyhetsbrev!