Test: Sportful Fiandre SS | Bicycling.se
Prylar

Test: Sportful Fiandre SS

4 jun 2017

Mittemellan jacka och väst. En bra väst kan göra underverk när den som bäst behövs. Och i relation till sin storlek är det ett fantastiskt plagg. Den ligger i fickan och bara väntar på att bli använd, om kylan eller regnet kommer plötsligt. Eller under uppvärmning eller avslutat pass.

Fast allt det där förutsätter att västen är rätt gjord. Det första som kan störa är rackliga dragkedjor som fastnar när man drar i dem. Det gäller främst när man sitter på cykeln och ogärna vill krångla mer än nödvändigt. På den punkten ger vi Sportfuls Fiandre SS-väst alla rätt. Fast vänta nu, någon väst är det ju inte. Och inte heller någon jacka. Fiandre är ett mellanting – en väst som ger ett skydd mot överarmarna. Passformen är genomgående tight, vilket betyder att den trivs utmärkt även i en tävlingssituation. På armarna sitter en elastisk del som gör att den ligger tätt mot huden oavsett hur du är dimensionerad. Fickor finns på baksidan och alla sömmar är tätade. Materialet är genomgående Gore Windstopper och den har reflekterande element på baksidan om du råkar hamna i mörkret. Bra!

Vi gillar det här plagget, som gör sig bäst under hösten eller våren, alternativt på midsommarafton, när det iskalla sommarregnet ligger på som mest. Det enda våra testare upplevde var att halsen var något trång, vilket kan ge en lätt panikkänsla när dragkedjan sitter ihop hela vägen upp. Här skulle vi önska en något mer generös passform, alternativt en större elasticitet i halspartiet.

+ Smart plagg med stor funktion i relation till storleken. Välgjord med tajt passform.

- Lite för tajt i halsen

Pris: 2500 kronor med windstopper, 1400 utan.

 

Gilla artikeln

(visas ej)

För att vi skall slippa få in skräpkommentarer och spam av olika slag
från 'robotar' på Internet måste du skriva in en kontrollkod nedan
« skriv talet tjugofem med siffror i fältet härFölj oss

@bicyclingswe

Följ oss på Instagram!

Få vårt nyhetsbrev!