Test: Suunto Spartan Sport Wrist HR - Avancerat ur med extra allt | Bicycling.se
Prylar

Test: Suunto Spartan Sport Wrist HR - Avancerat ur med extra allt

4 jan 2018

Hur det än är med utvecklingen av effektmätare så ligger fortfarande pulsmätning närmre till hands för de flesta. Men så är det här med pulsband, det är sällan bekvämt.

Allt fler klockor som mäter direkt på handleden börjar dyka upp och detta är den första från finska Suunto. Förutom det är den fullmatad med så mycket funktioner att vi nästan blir snurriga. 80 sportprogram, 100 meters vattentäthet, ruttnavigering på både amerikanarnas och ryssarnas system (GPS och Glonass) Allt styrt med en kombination av både knappar och färgglad pekskärm. Man kan följa andras rutter eller rita egna i programmet Movescount. 

Synkad med telefonen får vi även konstant uppdatering via notiser på resten av vårt digitala liv, en funktion som kan bli lite påfrestande om klocka och telefon inte pratat på några dagar, för då får den helt plötsligt väldigt mycket att uppdateras kring och det plingas frenetiskt.  

Batteritiden är inte riktigt vad den utlovas vara, med pulsmätning och GPS igång hamnar vi på runt mot 6 timmar, så ett krav är att du tar för vana att alltid ladda den på natten, ungefär som med en vanlig mobiltelefon. Laddningen sker via en magnetiserad port till en usb-kontakt.

Pulsmätningen sker via lysdioder på undersidan som mäter blodflödet i handleden. I början tycker vi den är ganska missvisande. Även om vi önskar att det vore sant vet vi att något inte är det när pulsen enligt klockan ligger på 90 slag per minut under backintervallerna. Bättre blir det när vi spänner åt klockan lite hårdare runt handleden, men det är fortfarande en bit kvar till den precision man får med ett pulsband. Klockan blir ändå snabbt en trevlig träningskompis som vi har lätt att prata med och vi får fin feedback på våra spörsmål om hur det ligger till med våra rundor.

Suunto Spartan Sport Wrist HR
+ Mänger av funktioner, snygg
- Pulsmätningen kräver att klockan sitter tight om armen. 

Cirkapris: 4600 kronor

Gilla artikeln

(visas ej)

För att vi skall slippa få in skräpkommentarer och spam av olika slag
från 'robotar' på Internet måste du skriva in en kontrollkod nedan
« skriv talet sextiofem med siffror i fältet härFölj oss

@bicyclingswe

Följ oss på Instagram!

Få vårt nyhetsbrev!