Test: Syncros Lighter 8 multiverktyg | Bicycling.se
Prylar

Test: Syncros Lighter 8 multiverktyg

4 jun 2019

Mångsidigt multiverktyg som gör sig bäst på resan eller hos guiden

Det finns en hel del miniverktyg som är kompakta, små och perfekta att ha med på cykelturen. Är man på resande fot, ska skruva en hel del eller behöver något man kommer åt med på lite trängre ställen kommer dock dessa verktyg ofta bokstavligen till korta.

Ett multiverktyg i den lite, men bara lite, större kategorin är Syncros Lighter 8. Det ser mest ut som en hylsnyckel i miniatyr med, som namnet avslöjar, åtta tillhörande bits. Allt i en fyrkantig hylsa av aluminium och skyddande silikon. Bitsen som hänger med är insex 3/4/5/8 millimeter och torx T10/T25/T30 samt en PH2 stjärnskruvmejsel. Undantaget en 6 millimeter insex alltså allt man behöver för de flesta moderna hojar i dag. Så länge de inte sitter för hårt kan man alltså med tillhörande 8 millimeter insex få av/på de flesta pedaler.

Ute i fält är vi inte helt sålda på att ha med oss en massa bits som man lätt tappar eller som kärvar när det är kallt och söligt, men om det var någonstans detta lilla verktyg kom till sin rätt så var det på resan. Optimalt har man med sig stora och ”riktiga” verktyg, men ibland vill man ändå hålla packningen kompakt och lätt, då är detta en fenomenal kompromiss. ”Ratchet”-systemet är en fröjd när man ska skruva av/på styre och styrstam och andra komponenter. Det går även att fästa bitsen i änden på handtaget så att man kommer åt på knepiga ställen. Behöver man mer kraft i det läget kan man lätt komplettera med något som ger en lite mer hävarm genom att trä en skruvmejsel eller liknande genom bitshållaren i andra änden. Ett verktyg som funkar på många ställen men kanske ändå bäst som ett lätt, kompakt och praktiskt resesällskap.

Vikt: cirka 130 gram.

Pris: 500 kronor

Gilla artikeln

(visas ej)

För att vi skall slippa få in skräpkommentarer och spam av olika slag
från 'robotar' på Internet måste du skriva in en kontrollkod nedan
« skriv talet sjuttiosju med siffror i fältet härFölj oss

@bicyclingswe

Följ oss på Instagram!

Få vårt nyhetsbrev!