TEST: Thule EasyFold XT 3 - Stort litet ställ | Bicycling.se
Prylar

TEST: Thule EasyFold XT 3 - Stort litet ställ

19 aug 2017

Ofta ser vi hur cyklister plöjer ner genant mycket pengar på sina hojar, för att sedan snåla in på annat, tillexempel när det kommer till att transportera cykeln.

Och visst kan ett billigt cykelställ fungera för en cykel, med hjälp lite extra spännband. Men tyvärr har vi sett hur fina cyklar förstörs fullständigt när cykelställen inte håller måtten och ger vika längs motorvägarna i hög fart. Det här är en uppgift som Thule har tagit på största allvar. Det syns inte minst på deras Easy Fold XT3. Det är en hållare för dragkulan med plats för tre cyklar, som minst sagt står placerade i en trygg miljö. Oavsett storlek och hur ramen ser ut så omfamnar armarna cykeln i ett tryggt grepp. Och med hjälp av det låsbara vredet är står din pärla säkert, även om tjyven skulle vara framme när du stannar och tankar.  

En detalj som visar att Thule är uppdaterade med nutiden är att plattan där hjulen står placerade sväljer upp till 4,7 tum feta däck. Förutom att stället imponerar när det väl sitter på bilen, med tre cyklar på, så blir vi lika imponerade när det handlar om att förvara stället. För här viker du bara ihop allting till något som liknar en väska, med tillhörande bärhandtag. En mycket smart detalj som gör ett den 23 kilo tunga cykelhållaren utan problem får plats även om du har smått om utrymme.

Thule har verkligen tänkt på allt från enkelhet till säkerhet, design och smidighet. Och för ett användande som sträcker sig från små barncyklar och landsvägscyklar till kraftigt överdimensionerade downhillmonster. Eftersom den här pjäsen tar ansenligt med utrymme på din bil är den också utrustad med lyktor som matas med uttaget vid din dragkula. Om du tycker tre cyklar är för mycket så finns samma typ av hållare även för två cyklar. Då minskar vikten med fem kilo och priset med en tusenlapp.

+ Smart, snyggt, stort men ändå litet.

- En roterande gripklo hade gjort monteringsarmarna kompletta

Cirkapris: 9 000 kronor

Leverantör: Thule

Gilla artikeln

(visas ej)

För att vi skall slippa få in skräpkommentarer och spam av olika slag
från 'robotar' på Internet måste du skriva in en kontrollkod nedan
« skriv talet sjuttiosex med siffror i fältet härFölj oss

@bicyclingswe

Följ oss på Instagram!

Få vårt nyhetsbrev!