Test: Thule RoundTrip Pro XT - En hård mjukis | Bicycling.se
Prylar

Test: Thule RoundTrip Pro XT - En hård mjukis

7 okt 2018

Cykelväskor brukar oftast delas in i antingen hårda eller mjuka, den här är mittemellan

Från Thule har vi tidigare testat RoundTrip Transition, en hård och stor väska som är grym på att skydda din dyrgrip men samtidigt nästan så tung, 15 kg, att den blir lite otymplig och svår att använda.  

Hoppackad är lillebror Pro XT så kompakt att den går att förvara under en säng. Väskan har en hård botten och en skena som man monterar vevhus och framgaffel i, så din cykel och dess kanske mest känsliga delar ligger liksom skyddade i en liten vagga. Hjulen har specifika mjuka väskor som man bakar in i väskan tillsammans med cykeln. För att stärka upp det hela så skjuter man sen in två stora hoppfällbara plastskivor i väskans sidor. Cykeln ligger alltså mer skyddad än i en vanlig mjuk cykelväska, men är inte lika skyddad som i en helhård variant. Samtidigt väger väskan bara runt 8 kilo. Med de flesta cyklar hamnar totalvikten alltså lätt under den så vanliga väskvikten för flyg på 23 kg. Väskan har även gott om handtag, vilket gör den lätt att lyfta och bära. Den har även hjul så att man kan dra den. Det ingår även ett mekställ som man enkelt monterar ihop med transportskenan, och vill man spara vikt och plats lämnar men bara de delarna hemma.

Kort och gott bjuder RoundTrip Pro XT på en bra kompromiss mellan hårt, mjukt och vikt – men det till en relativt hög prislapp.

+ Lätt och enkel, kompakt vid förvaring. 

- Kanske kunde Thule ha fixat några enkla stag mellan väggarna för att ytterligare skydda cykeln från eventuell kompression.  

Pris: 6 000 kronor.

Thule.se

Gilla artikeln

(visas ej)

För att vi skall slippa få in skräpkommentarer och spam av olika slag
från 'robotar' på Internet måste du skriva in en kontrollkod nedan
« skriv talet fyrtio med siffror i fältet härFölj oss

@bicyclingswe

Följ oss på Instagram!

Få vårt nyhetsbrev!