Test: Thule Vital | Bicycling.se
Prylar / MTB

Test: Thule Vital

16 jul 2018

Magnetiserad styrsel på slangen

Thule gör sedan länge mycket mer än cykelhållare och takräcken och har de senaste åren satsat hårt på ryggsäckar, även mer tekniska varianter för toppturer och vandring. Nu har de kommit med sin första vätskerygga – Vital. Själva blåsan kommer från Hydrapack, som vi känner igen från exempelvis Osprey. En beprövad lösning med stor öppning som är lätt att fylla och skölja ur. Vital kommer i tre olika storlekar: 3, 6 och 8 liter som alla har lite olika egenskaper. Vi har testat den minsta och den största. Blåsan i den lilla är 1,75 liter och den stora 2,5 liter. Bärsystemen på ryggorna är närmast identiska och bygger på välventilerad mesh i ergonomisk skärning. Den större har även en stabiliserande platta i ryggen. Båda är designade för att sitta lite längre ner på ryggen och alltså inte krypa upp i nacken. Överlag sitter de också väldigt bra på ryggen.

Väskorna har fack i så kallad jerseystil på midjeremmen. Även om de har en liten flärp på insidan är vi inte så imponerade av just dessa fickor, utan hade gärna sett en liten dragkedja på i alla fall en av sidorna. Då skulle man kunna ha saker som lätt hoppar ur i den ena och klädesplagg som sitter mer tajt i den andra.

Insidan är gul och ljus för att man lättare ska hitta sina prylar, och det finns gott om fack och hållare för sakerna. Den stora har dessutom en liten ficka i fleecematerial som är ett fint bo för glasögon eller skal-lös mobiltelefon. Än så länge låter det som nästan vilken modern vätskerygga som helst, men det som skiljer Vital från mängden är Thules system för att hålla slangen på plats, ReTrakt. Det är en radda med magneter på axelrem respektive slang som liksom ska styra slangen till rätt läge. Så länge hållaren på slangen sitter i rätt läge funkar det kanon och det är snart en funktion vi uppskattar. Vi gillar även ryggornas låga vikt, som ligger på runt halvkilot. Överlag en fin entré av Thule i detta segment. 

+ Lätt, genomtänkt och i bra material.

– Inget hjälmfäste.

Pris:
Vital 3 1 000 kronor.
Vital 8 1 400 kronor.

Gilla artikeln

(visas ej)

För att vi skall slippa få in skräpkommentarer och spam av olika slag
från 'robotar' på Internet måste du skriva in en kontrollkod nedan
« skriv talet fyrtiosju med siffror i fältet här

Kommentarer


2018-07-18 17:21   Anders

Inget hjälmfäste..?

 


Följ oss

@bicyclingswe

Följ oss på Instagram!

Få vårt nyhetsbrev!