Test: Tjejkollektion från Rose | Bicycling.se
Prylar

Test: Tjejkollektion från Rose

8 apr 2017

”Catch me if you can”, står det på ryggen på cykeltröjorna, när tyska postorderföretaget Rose släpper damkläder. I kollektionen finns tröjor, bibs och cykelbyxor utan hängslen, i två färger: rosa och turkos.

Tröjan är åt racinghållet, med lite längre ärmar utan linning, och meschpaneler i armhålorna. Den har tre vanliga ryggfickor samt en liten extra ficka i skyddande material med blixtlås på sidan. Till den lilla fickan finns ett hål från insidan, så att du kan ha en liten musikspelare i den, med hörlurssladden genom hålet. Man får precis in en telefon i storleken iPhone 6 där, men det blir omöjligt att vika till hörlurssladden så att det ska fungera att lyssna. Det här är nog ämnat för mindre enheter, eller där uttaget för hörlurarna sitter annorlunda.

Tröjan har små silikonduttar både nertill och på ärmarna. En del tycker att det ger en lite instängd känsla på armarna när du jobbat upp värmen, men någon typ av förslutning behövs för att så här tunna racingärmar inte ska börja rulla upp sig själva.
Bibsen är inga lyxbyxor, men håller hög standard för den blygsamma prislappen. Bensluten är breda och robusta med klassisk längd, och byxan i sig är sydd i ett par olika paneler. Vi sitter bra på paddingen som är lagom stor. Det finns inga fiffiga lösningar för snabba toalettbesök, och ska vi vara petiga hade vi velat ha hängslena lite längre ut från brösten, eftersom det här är ett par tjejbyxor.Alla plaggen har snygg finish i sömmar och material.

+ Prisvärda plagg
- Ojämna storlekar

Cirkapris: 700 kronor – 900 kronor, plus frakt

www.rosebikes.se

Gilla artikeln

(visas ej)

För att vi skall slippa få in skräpkommentarer och spam av olika slag
från 'robotar' på Internet måste du skriva in en kontrollkod nedan
« skriv talet nittiosex med siffror i fältet härFölj oss

@bicyclingswe

Följ oss på Instagram!

Få vårt nyhetsbrev!