Test: Void Orbit - Lätt och luftig endurokollektion | Bicycling.se
Prylar / MTB

Test: Void Orbit - Lätt och luftig endurokollektion

10 aug 2017

Göteborgsbaserade Void är mest synonyma med stilrena landsvägskläder, men nu har de även tagit ett litet steg ut i skogen.

Orbitkollektionen består av tröjor med långa och halvlånga armar, ett par shorts, sockar, en jacka och ett par matchande handskar. 

Plaggen är i unisex och kommer i sex storlekar melan XS till XXL. Materialet i tröjan är av ett polyestermaterial som går under namnet Coolpass. Vi upplevde materialet som skönt, lätt och luftigt med bra andningsförmåga. Kanske lite i tunnaste laget med tanke på att endurokörning ändå sliter lite på grejerna, men så länge man håller sig på cykeln och inte rullar runt i gruset är det finfint. Halfsleve är en kul idé, särskilt för den som kör med armbågsskydd. 

Shortsen är varken för baggy eller för slimmade, utan lagom och passformen gör sig lika bra på XC hojen, vilket vi gillar. Materialet är relativt tunt, stretchigt och skönt. Plus för fickan på benet där en telefon kan ligga utan att vara i vägen. De "vanliga" fickorna högre upp är kanske lite i minsta laget enligt vår smak. Shortsen slutar ovanför knäet, vilket gör att de inte är i vägen för benskydd. Plus för den tvåsidiga kardborrejusteringen för midjan. 

Handskarna är av en avskalad sort utan kardborrefästning i handleden, men sitter fint ändå och passformen är riktigt bra. Pekfinger, långfinger och tumme har förstärkningssömmar för lite extra kontakt med reglagen. 

Plaggen är sköna och i högsta grad funktionella så visst lyckas Void lika bra i skogen som på vägen. Kollektionen går i svart och svart-vit cammo och det är snyggt, men med tanke på hur färgglada plagg Void har på landsvägssidan hade det varit lite kul om något litet färgstänk hade fått spilla över i skogen. 

Priser:
Tröja Orbit HS: 500kr
Shorts: 900kr
Handskar: 400kr 

Gilla artikeln

(visas ej)

För att vi skall slippa få in skräpkommentarer och spam av olika slag
från 'robotar' på Internet måste du skriva in en kontrollkod nedan
« skriv talet tjugotvå med siffror i fältet härFölj oss

@bicyclingswe

Följ oss på Instagram!

Få vårt nyhetsbrev!