Test: Wahoo Kickr | Bicycling.se
Prylar

Test: Wahoo Kickr

9 okt 2017

När vi packar upp en Wahoo Kickr slås vi av att det är en robust pjäs. 21 kilo i strumplästen och ett mycket gediget metallintryck. Föredömligt enkel att montera med cykeln och ytterst stabilt och stadigt när allt är på plats. Den här kan du lätt träna spurter med. Kom ihåg att du kanske behöver göra en liten växeljustering, eftersom det inte är helt säkert att din drivlina lirar med den tillhörande kassetten.

Detta är alltså den typ av trainer där du plockar bort bakhjulet och monterar drivpaketet direkt på trainern. Det innebär att du slipper nöta gummidäck mot rulle. Det innebär också att min normalirriterade sambo kan kolla nyheterna i samma rum, utan att behöva överdriva tevens volym. 

Wahoo själva uppger stolt 61 decibel som ”bäst i klassen”. Maskinerna har givetvis utvecklats sedan dag ett, men i och med att man kapat en länk i kraftöverföringen har också cykelkänslan förbättrats väsentligt plus att wattmätningen blivit exaktare. Inte minst ”uppför” har cykelkänslan revolutionerats. Det är smått sensationellt att kalibrera och sedan trampa igång. Ett litet tramptag för människan, men ett stort tramptag för cykelvärlden.
Den tillhörande appen (Wahoo Fitness) är svinenkel att förstå, vilket förstås medför att den är ganska begränsad. Vi har också problem med att det droppar ner svett på skärmen när telefonen ligger på styrstammen, så att vi ibland spontant och helt ofrivilligt höjer och sänker motstånd eller kommer åt pausfunktionen på timern. Det finns i och för sig en låsfunktion i appen, där du kan låsa skärmen. Men sen ska man swajpa upp låset, och det är inte heller alltid helt okomplicerat när kroppen går på rött och fingrarna är blöta av svett. Ett svettband runt pannan, eller en annan placering av telefonen, är kanske de enklaste analoga lösningarna på detta.

Sen kan du gå på överkursen och börja cykla Zwift eller något annat virtuellt program, uppkopplat mot hela världens inomhuscyklister. Du väljer ju själv om du vill förkovra dig som internetcyklist eller bara köra på en grymt skön trainer med tillhörande wattmätning.
Wahoo Kickr pratar med datorer, telefoner och cykeldatorer med hjälp av Bluetooth och ANT+. Jag skulle gärna ha sett ett USB-urtag också, eftersom allt trådlöst förr eller senare strular. Tyvärr kunde vi inte testa mattan, vilken ska sänka ljudvolymen ytterligare.

+ Enkel att komma igång med, gedigen konstruktion, bra cykelkänsla och oändliga möjligheter.

- När du vill förkovra sig inom internetcykling är det knappast plug and play längre. Det kräver en hel del tid och möda för att installera och utnyttja den fulla potentialen.

Pris: 13 000 kronor

Leverantör: Wahoo

Gilla artikeln

(visas ej)

För att vi skall slippa få in skräpkommentarer och spam av olika slag
från 'robotar' på Internet måste du skriva in en kontrollkod nedan
« skriv talet trettiofyra med siffror i fältet här

Kommentarer


2017-04-17 19:22   Peter Jansson

Lämplig tid på året att recensera en trainer.

 


Följ oss

@bicyclingswe

Följ oss på Instagram!

Få vårt nyhetsbrev!