Testa något nytt - Säg hej! | Bicycling.se
Cykelkultur

Testa något nytt - Säg hej!

  Foto: Matti Rapila Andersson
8 maj 2019

Ledare: Ett simpelt hej i skogen, nog är det en enkel nyckel till ett trevligare och bättre klimat på våra gemensamma stigar

Stockar ligger onaturligt placerade över stigen, hundföraren några hundra meter längre bort stirrar lite suspekt på oss och tanten på vägen nån halvtimme senare ifrågasätter våra grova däck. Bakom sina hjälmar och mörka glas muttras det hos flera i vårt cykelgäng. Grälet hänger i luften och klyftan är lika kännbar som vinterrusket, men samtidigt är det så konstigt. Någon platsbrist är det inte tal om och vi gillar ju egentligen samma sak, att få vara ute och njuta av skogen. På det sätt vi själva har valt och trivs bäst med. För vissa råkar det vara till fots, andra till häst och själva väljer vi två hjul. Så vi börjar testa något annat, titta upp och möta varandras blick, le lite glatt och hälsa.

Effekten är lika kännbar som solen i december. Helt plötsligt är vi betydligt mer överens och nog fasiken kunde jag skönja ett uns av nyfikenhet för vår valda passion bakom det där leendet som nyss mötte mitt. Som i ett trollslag är skogen nu en helt annan och mycket trevligare plats, och lättnaden är lika befriande som en lagad pyspunka.

Trött på de till synes ganska meningslösa konflikterna i skogen har jag i vinter satt detta ivriga hälsande i system. För jag vill tro att detta lilla möte, denna sekundkorta kontakt, faktiskt gör allting både trevligare och mycket bättre. Testa även du nästa gång du är ute till skogs, jag lovar att det kommer göra din tur i sadeln än mer njutbar, och att de där stockarna som någon illvilligt placerat över stigen snart kommer vara ett minne blott.

Bäst just nu:
Hotell som satsar på cykelhållare på rummen, och arbetsplatser som bygger mer för cyklister än bilister. Nybyggda bostadshus som har både cykellounge och cykelpool. Låter som något som kanske bara skulle hända i Flandern, men allt det där händer här och nu i Sverige.

Gilla artikeln

(visas ej)

För att vi skall slippa få in skräpkommentarer och spam av olika slag
från 'robotar' på Internet måste du skriva in en kontrollkod nedan
« skriv talet fjorton med siffror i fältet här

Kommentarer


2019-05-27 15:21   Carina Cedervall

I området jag bor i har vi för vana att hälsa på alla, promenerar, joggare och cyklister. Gör att man känner sig välkommen och hemma. /Carina 😀

 

2019-05-25 08:42   Christofer Cedervall

Helt rätt :) Säg hej och visa hänsyn, så får vi samma tillbaka.
Hej! //Christofer

 


Följ oss

@bicyclingswe

Följ oss på Instagram!

Få vårt nyhetsbrev!