Tid för cykling? Knappast | Bicycling.se
Cykelkultur

Tid för cykling? Knappast

6 sep 2018

Tiden vill inte alltid som vi, visst är det nästan som att den ibland står still medans vi bara skyndar framåt?

På sikt byggs avståndet upp och vi kommer aldrig ikapp, kan aldrig gå bakåt och ta igen våra handlingar och val. I vardagsbestyrens pussel kan ibland även cykeldrömmarna få sig en törn och i värsta fall få stryka på foten. Ofta kanske vi står där i valet och kvalet mellan cykling eller ocyk- ling. ”Nä men cyklar jag nu så hinner jag inte ditten eller datten”.

Under en arbetsintensiv period för några år sedan valde jag då att ofta prioritera bort cykling till förmån för just jobb och plikt, jag minns att jag då tänkte att jag inte hade något val. Men det blev inte bra. Bristen på cykling och träning gjorde mig en smula olycklig, dålig kondition och högre vikt var inte heller så värst roliga parametrar att hantera. Det i sin tur gick ut över jobb, relationer och den inte så oviktiga faktorn sömn. Väl ute ur arbetsdimman insåg jag mitt misstag och lovade mig själv att inte upprepa det. Jag har sen dess närmast konsekvent gjort tvärtom. Valt att cykla när jag ”egentligen” inte har tid. Nej kanske inte alltid, men oftast. För även under perioder när man har snortajt med tid så stjäl inte cyklingen nån nämnvärd tid, egentligen. Eller ja stjäl och stjäl, på ett plan får man ju tid. För där på cykeln blir man stilla i nuet.

Har jag inte tid för en flera timmar lång landsvägsrunda blir det istället en snabb entimmestur i de lokala skogarna på enduroriggen. Oavsett cykel är konsekvensen av mitt val och effekten närmast densamma. Med en mer syresatt hjärna blir man bättre på det mesta och med ett av cyklingens lyckopiller i kroppen blir allt både roligare och lättare. Då jag applicerat detta under minst två år nu skulle jag nästa vilja säga att det är närmast vetenskapligt bevisat att cyklingen gör livet bättre. Kanske är det till och med så att tid för cykling ibland precis är det enda man har.


BÄST JUST NU 1 
Hatten av för SVTs fina täckning av Cykelvasan. På SVT Play finns ett långt sammandrag där man även tagit tempen på flera av de tävlandes vardag. Bland annat vår bloggare Malin Jones och gänget i Team She Rides.

BÄST JUST NU 2 
Billobbyns fortsatta vurmande för cykelbanor och internettrollen till trots är vi mäkta glada över regeringens förtydligande om var vi får cykla eller inte. Nu är lagen glasklar med att det på vägar upp till 50 km/h står oss cyklister fritt att välja cykelbana eller vägbana. Nu väntar vi bara på att lagen ska utökas och gälla även 70-vägar och att det snarast möjligt införs en 1,5- meterslag även i Sverige.

Gilla artikeln

(visas ej)

För att vi skall slippa få in skräpkommentarer och spam av olika slag
från 'robotar' på Internet måste du skriva in en kontrollkod nedan
« skriv talet sjuttioett med siffror i fältet här

Kommentarer


2019-11-21 11:49   Maria

Jag bromsar upp med mitt livs kärlek efter en enorm kamp. Han sa att det var över mellan oss och att han aldrig kommer att ta mig tillbaka igen efter att jag slutat saker med honom flera gånger.
Jag förstod först att han var mitt livs kärlek efter att jag tappat honom.
Jag vill ha honom tillbaka men jag vill inte heller skada honom igen. Inte säker på hur jag ens kan få honom tillbaka, verkar som om han fortsätter med sitt liv.
Jag stötte på en coment online, läste ett inlägg av en dam från Sverige som hette Katie Mburgs, hon gav ett vittnesbörd om hur hennes ex återvänder till henne efter två års separation, hon lämnade en e-postadress {dr.oduduwaspellcaster@gmail. com} hon vittnade om att A Spiritual Healer, som heter Oduduwa, lunchade en trollformel för henne.
Jag skickar ett e-postmeddelande till samma e-postadress och jag förklarar alla mina äktenskapsproblem, Oduduwa lovar att återvända min man inom två dagar, jag gav ett försök och till min största överraskning lyckas det exakt som han har lovat. min man ringde mig på telefon med okänt nummer, han ber om ursäkt och fixar ett datum för att träffas.
det gjorde vi och idag lever vi lyckligt tillsammans som en familj. jag är greatful. tack vare den här stora mannen.
Först hade jag rädsla för tvivel, men jag försöker och det fungerar till mitt bästa. Jag är säker på att det här fungerar också, 100% säker.

 


Följ oss

@bicyclingswe

Följ oss på Instagram!

Få vårt nyhetsbrev!