Tour of Jämtland inleder tävlingarna med välgörenhetslopp | Bicycling.se

Tour of Jämtland inleder tävlingarna med välgörenhetslopp

5 aug 2010

Det är nu klart att Tour of Jamtland, som är en ny internationell cykeltävling, inleder samarbete med Lance Armstrongs organisation – Livestrong. Torsdagen den 5:e augusti inleds tävlingarna med ett välgörenhetslopp, öppet för alla, där anmälningsavgifterna oavkortat går till Livestrong. Banan är 2,4 km och är densamma som prologen och startar kl 17.00 i centrala Östersund.

Pressmeddelande från Tour of Jämtland

- Det känns fantastiskt bra, och självklart på något sätt i cykelsammanhang, att vi kan vara med och bidra till det arbete som Lance Armstrong startade med att bekämpa cancer och stötta cancersjuka. Vår önskan är att skapa en folkfest runt Tour of Jamtland, en rolig tävling för alla, där man kan känna att man är med och bidrar till något viktigt. Vår förhoppning är att många anmäler sig och är med och cyklar mitt i stan, säger Anders Bromée, vd och projektledare Tour of Jamtland.

Livestrong lanserades 2003 genom Lance Armstrong Foundation (LAF) som grundades 1997 av Lance Armstrong, en av världens bästa cyklister, som själv drabbades av cancer vid 25 års ålder. Han tog sig tillbaka till eliten och har sedan dess arbetat med att stötta och förbättra livet för cancersjuka och forskning inom området.

Anmälan till välgörenhetsloppet görs på plats på Stortorget i Östersund och avgiften är 20 kr för barn under 12 år och 50 kr för alla över 12 år. De tävlande har även chans att vinna cyklar från Trek som lottas ut vid prisceremonin kl 20.00.

Tävlingen Tour of Jamtland 2010 innehåller prolog, två linjelopp samt ett bergstempo och rör sig mellan de tre orterna Östersund, Åre och Trondheim. Tävlingen går av stapeln 5-7 augusti 2010. I samband med elitloppet körs även motionsloppet Tour of Jamtland Cyclosportive den 7 augusti – en 214 kilometer lång utmaning mellan Trondheim och Åre.

> Tourofjamtland.se

Gilla artikeln

(visas ej)

För att vi skall slippa få in skräpkommentarer och spam av olika slag
från 'robotar' på Internet måste du skriva in en kontrollkod nedan
« skriv talet sextio med siffror i fältet härFölj oss

@bicyclingswe

Följ oss på Instagram!

Få vårt nyhetsbrev!