Träffa Emma Johansson på cykelmässan | Bicycling.se

Träffa Emma Johansson på cykelmässan

15 feb 2017

Emma Johansson är en av Sveriges absolut bästa cyklister genom tiderna. Hon är på plats under Svenska Cykelmässan där hon berättar om vägen till toppen och om framtiden.

– Det är en fantastisk resa jag har fått vara med om. Den berättelsen vill jag gärna dela med mig av och inspirera er att satsa på cyklingen, oavsett nivå och disciplin.
Det behövs er unga inom sporten, inte minst tjejer, och jag tror att mina erfarenheter kan ge både vägledning och en knuff i rätt riktning. Svenska Cykelmässan är ett unikt tillfälle för att mötas och nå ut, säger Emma Johansson.

Emma Johanssons karriär är makalös. Först som framgångsrik mountainbikecyklist med flera SM-guld på meritlistan. Efter övergången till landsvägscykling kom de verkligt stora internationella framgångarna – med OS-silvret i linjelopp i Peking 2008 och nu senast i Rio som två höjdpunkter.

Beslutet att trappa ner tävlingskarriären kommer efter ett av hennes mest framgångsrika år. Förutom OS-framgången i Rio toppade Emma Johansson också UCI:s ranking efter segern i Baskien runt i våras.

Emma Johansson kommer att fortsätta i laget Wiggle High5 Pro Cycling under det kommande året, men delvis i en ny roll.

– Jag kommer i första hand vara en mentor för de andra cyklisterna, där jag
stöttar och bidrar med erfarenhet och kunskap till de yngre i laget. Jag kommer också att fungera som en länk mellan ryttarna och ledarna. Visst kan jag fortfarande tävla för laget, men det kommer i så fall inte att vara på den allra högsta nivån,
säger Emma Johansson.

Emma Johansson inviger Svenska Cykelmässan på fredagen den 3 mars och håller spännande föredrag och möter publiken under hela helgen

Gilla artikeln

(visas ej)

För att vi skall slippa få in skräpkommentarer och spam av olika slag
från 'robotar' på Internet måste du skriva in en kontrollkod nedan
« skriv talet femtiotvå med siffror i fältet härFölj oss

@bicyclingswe

Följ oss på Instagram!

Få vårt nyhetsbrev!