Träna som Sveriges bästa cyklister | Del 2: Matthias Wengelin! | Bicycling.se
Träning

Träna som Sveriges bästa cyklister | Del 2: Matthias Wengelin!

16 nov 2015

Vintertid är gymtid. Vi har frågat några av Sveriges bästa cyklister vilka övningar de gillar mest. Här är Matthias Wengelins favoriter!

Vår träningsexpert Fredrik Ericsson berättar varför du också ska göra dessa övningar. 

VILKEN GYMÖVNING ÄR DIN FAVORIT?
Omvänd boll-crunch. Placera händerna i armhävningsposition med knäna-smalbenen ovanpå en gymboll. Aktivera bålen och dra in bollen under dig mot bröstet med hjälp av magmusklerna. Återgå långsamt till startposition. Det är en övning som inte ser så jobbig ut, men som bränner ganska bra efter några repetitioner. Jag gillar att köra övningen med ett ben – då märks det snabbt om jag är vek eller stark.Fredrik tipsar:
Det här är en riktigt bra övning för cyklister eftersom du mer eller mindre intar samma position som när du står på cykeln. De flesta musklerna i bål och armar aktiveras för att stabilisera, men muskeln som gör det mesta arbetet är höftböjaren som ofta är en problemmuskel på cyklister, och som mår bra av träning.

VILKEN ÖVNING GILLAR DU MINST? 
Jag gillar verkligen inte armhävningar. Det bränner rejält både under och efter träning.

Fredrik tipsar:
Talesättet "bröst och bringa som en frukostflinga" myntades med oss pedalryttare i åtanke. Armhävningar är dock enkla och effektiva överkroppsövningar där även cyklister har nytta av att åtminstone hålla en acceptabel nivå. Det är bara att bita i det sura äpplet!

Det finns många varianter av armhävningar – både lätta och svåra. Om du är ovan kan du börja på knä och sedan avancera med tiden. Tänk på att alltid aktivera bålstabiliteten så att du inte hänger i ländryggen.

Gilla artikeln

(visas ej)

För att vi skall slippa få in skräpkommentarer och spam av olika slag
från 'robotar' på Internet måste du skriva in en kontrollkod nedan
« skriv talet tjugonio med siffror i fältet härFölj oss

@bicyclingswe

Följ oss på Instagram!

Få vårt nyhetsbrev!