Trek stödjer Ride of Hope | Bicycling.se
Cykelkultur

Trek stödjer Ride of Hope

8 sep 2013

Trek visar sitt stöd till välgörenhetsorganisationerna Ride of Hope och Barncancerfonden genom att tillverka en speciellt designad Domane 2.3.

Barncancerfonden och deras välgörenhetslopp Ride of Hope har valt att samarbeta med Trek. Som ett led i detta har de tagit fram en unikt lackerad Trek Domane 2.3.

Pressmeddelande:

Tillsammans med Barncancerfonden och deras projekt Ride of Hope kan vi vara med och samla in pengar till forskningen för att hitta ett botemedel och göra livet lite enklare för våra nästa generationer, för våra barn. Trek har, i Barncancerfondens färger, gjort en speciallackad cykel som lanserades i augusti för en samlad skara cyklister i Uppsala.

Barncancerfondens Billy Ydefjäll var med på lanseringen och är mycket nöjd med den nya cykeln:

– Det är en Trek Domane 2.3 som specialgjorts för oss och Ride of Hope. Tekniken med dämpning i ramen och komponenterna i övrigt gör att jag vill köra iväg redan nu, tyvärr har vi sagt att alla måste ha minst 250 mil i benen innan vi börjar resan mot London så jag måste träna lite först, säger Billy och skrattar.

Billy var med på årets resa där de olika lagen samlade in en betydande summa pengar, siffran är än så länge hemlig men 2012 var siffran 2 miljoner kronor.

– Vi är mycket glada över att Barncancerfonden valt oss som sin samarbetspartner inom cykel. Jag tror att vi egentligen är två företag med liknande tänk och agenda globalt sett. Nu gör vi något som är unikt inom Trek-världen och gör en limiterad serie cyklar som kommer att användas av de olika Ride of Hope-lagen runt om i Sverige.

Cyklarna kommer bland annat att cyklas till London i projektet Ride of Hope Europe, säger Kaj Vestman, Country Manager, Trek Sweden AB.

– Den som väntar får se, men vi kommer troligtvis att kunna erbjuda konsumenter att köpa en Ride of Hope-cykel där vi självklart skänker hela vinsten till Barncancerfondens förfogande, säger Kaj som lovar att ställa upp i någon etapp under 2014-års Ride of Hope.

Gilla artikeln

(visas ej)

För att vi skall slippa få in skräpkommentarer och spam av olika slag
från 'robotar' på Internet måste du skriva in en kontrollkod nedan
« skriv talet sjuttiosju med siffror i fältet härFölj oss

@bicyclingswe

Följ oss på Instagram!

Få vårt nyhetsbrev!