Två svenskor i tyska Rothaus MTB-Team | Bicycling.se
MTB / XC

Två svenskor i tyska Rothaus MTB-Team

21 mar 2011

Vid Rothaus Poison-Bikes MTB-teampresentation i sydtyska Freiburg gjorde Jenny Rissveds, Falu CK sitt första framträdande på den internationella cykelarenan. Hon ska köra för laget tillsammans med U23-världsmästaren Alexandra Engen.

Rothaus MTB Team i Freiburg, som numera samarbetar med Poison-Bikes, hade stor teampresentation på fritidsmässan i Freiburg under lördagen. U23-världsmästarinnan i XC, Alexandra Engen som gör sitt andra år med teamet, hade sällskap av den talangfulla Falucyklisten Jenny Rissveds.

- Ska man lyckas inom vår sport måste man ut på kontinenten och tävla. Det finns inga genvägar. Då vill jag gärna dela med mig av mina erfarenheter. Det är tufft att ge sig iväg ut ensam i stora världen. Allt är annorlunda inte bara språken och här kan jag hjälpa Jenny över svårigheterna som man alltid möter i början, förklarar Alexandra Engen.

- Det här är min första resa utomlands på egen hand. Dagarna här i Freiburg har varit jättekul. Jag har sett mycket och träffat många människor. Hoppas nu det går bra på scenen även om jag inte kan någon tyska, förklarade Jenny och andades djupt.

För Alexandra Engens del blev det en språklig uppvisning. När hon för ett år sedan var med på sin första team-presentation, kunde hon två ord på tyska. Idag visade hon upp en näst intill perfekt kunskap i språket.

Nu väntar tävlingsbanorna på de två svenska cyklisterna. Den första gemensamma tävlingen blir Bundesliga-premiären den 16:e och 17:e april.

Foto: Jahn Ekman

Gilla artikeln

(visas ej)

För att vi skall slippa få in skräpkommentarer och spam av olika slag
från 'robotar' på Internet måste du skriva in en kontrollkod nedan
« skriv talet trettiotvå med siffror i fältet härFölj oss

@bicyclingswe

Följ oss på Instagram!

Få vårt nyhetsbrev!