Tystnad på recept | Bicycling.se
Cykelkultur

Tystnad på recept

10 sep 2017

Krönika: Hostar någon av alla de kroppar som knuffas mot din i trängseln? Var inte orolig, du kan boka en tid och få en spruta med vaccin som skyddar mot influensa. Kryper det i huden av fästingar, riktiga eller inbillade, när barnen springer på lantstället?

Det finns sprutor med skydd även mot TBE, bara du hittar en lucka i kalendern. Är du orolig för att få semestern förstörd av toaspringande? Vaccinationscentralen kommer vara snabba att vilja få dig att dricka Dukoral, som visserligen skyddar mot kolera, men långt ifrån mot all magsjuka.

Vi är snabba på att skydda oss mot vissa saker. Galna kosjukan, e-nummer och spindlar i banankartonger skrämmer upp oss från löpsedlarna när vi småspringer förbi i jakt på en buss, ett tåg, en morgondag.

Det är helt tyst där jag grenslar min cykel, på en väg bortanför Idre i norra Dalarna. Jag tänker att det är en vacker dag och att jag vill se ren. Jag cyklar precis i trädgränsen, på en asfalterad väg som känns som den sista utposten. Den och den sista raden träd är skiljelinjen mellan bebyggelsen och det vardagliga, allt det där vi vet att vi behöver, och kalfjället och tystnaden och allt det där vi inte vet att vi behöver.

Kan man vaccinera sig mot stress? Dricka något för att tysta barnskrik, bilar, sirener och teve-reklam? Varför är vi så rädda för och så snabba med att skydda oss mot sjukdomar, som det inte är så troligt att vi kommer att drabbas av, samtidigt som vi stressar oftare, köar längre, svär högre och hinner mindre? Sjukdomen finns redan bland oss och väger på våra axlar, stjäl tid från sådant vi verkligen vill göra, ja, den ger oss rent av dåligt samvete när vi gör sådant som känns rätt. Den bygger på måsten, får oss att ska-bara.

Är svaret så enkelt som gröna gummistövlar i en fuktig myr, smala landsvägsdäck mot kornigt grå och torr asfalt och den där förstummande utsikten som ger en omedelbar lektion i ödmjukhet och vördnad?
Kan man i så fall receptbelägga det? Göra det obligatoriskt. Inte som något man kanske ska göra senare, när livet eventuellt tillåter, utan låta det bli livet. Att prioritera ett långsamt kokande kaffevatten på ett stormkök framför ytterligare ett möte den här veckan? Att fylla flaskan med källvatten och tacksamt dricka ur den när hjärtat hamrar och man är riktigt trött och varm. Det är inför de stora frågorna som de små bleknar. Hjälpsamhet, ärlighet och kunskap blir åter till de viktigaste mänskliga egenskaperna. Budgetar och telefonmöten och antal punkters rabatt på räntan måste stå tillbaka inför fundamentala, grundläggande funderingar som var man ska sova på natten, vad man ska äta när man är hungrig och vad man ska dricka när man är törstig.

Fjället är en tavla i orange, gult och rött bakom mig när jag kliver av cykeln vid bilen – mitt andra transportmedel, det trygga och bekväma. Jag har bara snuddat vid kanten av fjällvärlden idag, det finns så många kilometer och dagar av tystnad och eftertanke där ute. Jag stoppar in cykeln i baksätet med bakhjulet kvar. När jag startar bilen låter jag radion vara avstängd, bara ett litet tag till, en sista stund av tystnad.


 

 

Gilla artikeln

(visas ej)

För att vi skall slippa få in skräpkommentarer och spam av olika slag
från 'robotar' på Internet måste du skriva in en kontrollkod nedan
« skriv talet nittiosex med siffror i fältet här

Kommentarer


2020-01-25 18:51   Bridget Helen

Kärlek är vacker när du har någon att dela den med, 💝💝 Dr. Ekpen ogiogun är en mycket äkta caster och en mycket unik och kraftfull man av visdom. Jag blev alltid gravid eftersom jag hade fertilitetsproblem. Min man skilde mig från det för det. Jag var så orolig och grät fortfarande och tänkte till och med att begå självmord, men en vän till mig visade mig en stor man med namnet Dr Ekpen ogiogun som också hjälpte henne att lösa hennes problem. Hon gav mig sin e-post och jag kontaktade henne och förklarade allt. Han försäkrade mig att det skulle hjälpa och att jag inte borde oroa mig. Dr Ekpen ogiogun väckte glädje i mitt liv och min familj genom att föra min man med sina andliga krafter, genom att bli gravid, genom att bota min systers cancer, också genom att bota min kusins ​​mi-virus med sina krafter. special, och min svoger vann också ett lotteri på 2 miljoner dollar. Dr. Ekpen ogiogu är verkligen en begåvad, otrolig och väldigt bra man som verkligen vet hur man gör sitt jobb bättre, och utan honom, hur skulle mitt liv vara? Dr. Ekpen ogiogun, tack så mycket och jag kommer aldrig att sluta prata om hans fantastiska arbete. Ord kan inte uttrycka hur mycket de har gjort bra för mig och min familj och jag tror att till och med tusen ord inte kommer att räcka för att beskriva ABUS goda gärningar. Om du behöver andlig hjälp, varför springer du inte till Dr. Ekpen ogiogun? Kontakta bara Dr Ekpen ogiogun i din e-post: (
ekpenogiogunspellcaster@gmail.com) Och det kommer att hjälpa dig. Dr Ekpen ogiogun är ofarlig, säker och säker, så kontakta honom nu och få hans lösning. Tack Dr. Ekpen ogiogun, jag är mycket tacksam att kontakta dig nu, ekpenogiogunspellcaster@gmail.com eller ditt WhatsApp-nummer +2348108933275 ..

Bridget Helens vittnesbörd

 

2019-11-21 10:03   Anna Erickson

Jag heter Anna Erickson från Stockholm - Sverige, jag är högskolelärare av yrke. Detta är en mycket glad dag i mitt liv att dela med dig här ute hur jag fick min sanna kärlekspartner tillbaka. Dr.Oduduwa hjälpte mig med magiska kärleksförtryck att få tillbaka min ex pojkvän efter 2 års separation han är hemma till mig. Jag rekommenderar att alla kan få samma hjälp av honom kontakta honom via: (dr.oduduwaspellcaster@gmail. com)
Jag rekommenderar uppriktigt Dr.Oduduwa att kontakta denna spiritualist - Stava för att få tillbaka ditt ex
återställa ryggförlust kärleksförhållande
förena bruten
magisk kärleksförtroll för att få tillbaka
sluta skilsmässa
Älskar stava för att undvika att fuska par
Älskar stava för att stoppa uppdelningen

(dr.oduduwaspellcaster@gmail. com)

 

2019-11-21 09:43   Andersson Luna

Jag heter Nad Ége, Toulon, Frankrike. Efter fem års äktenskap har min man och jag varit i rad tills han äntligen lämnar mig och kommer till Kalifornien för att träffa en annan kvinna. Jag kände att mitt liv var över och att mina barn trodde att de aldrig skulle se sin far igen. Jag försökte vara stark bara för barnen men jag kunde inte kontrollera de smärta som plågade mitt hjärta, mitt hjärta fylldes av sorg och smärta eftersom jag verkligen var kär i min man. Varje dag och varje natt tänker jag på honom och vill alltid att han ska komma tillbaka till mig. Jag var verkligen upprörd och behövde hjälp. Så jag letade efter hjälp på nätet och kom på en webbplats som föreslog att Dr.Amiso kunde hjälpa till att hitta hans ex snabbt. . Så jag kände att jag skulle försöka. Jag kontaktade honom och han berättade för mig vad jag skulle göra och jag gjorde det och han kastade en kärlek på mig. 36 timmar senare ringde min man verkligen till mig och sa till mig att jag saknade mycket, till mig och barnen, så fantastiskt !! Han kom tillbaka samma dag med stor kärlek och glädje och bad om ursäkt för sitt misstag och för den smärta han orsakade mig och barnen. Sedan denna dag var vårt äktenskap starkare än tidigare, allt tack vare Dr.Amiso är han så kraftfull och jag bestämde mig för att dela min berättelse på internet som Dr.Amiso, verklig och kraftfull caster, till vilken jag alltid kommer att be till leva länge för att hjälpa sina barn i dessa svåra tider, om du är här och om du behöver ditt ex. Om din man har flyttat till en annan kvinna, gråt inte längre, kontakta nu kraftfull caster. Här är hans kontakt via: (dr.oduduwaspellcaster@gmail. Com)
Värdering är en ansökan om fler välsignelser, tacksamma människor delar alltid vittnesbörd ... Jag läste liknande kommentar vittnesbörd på min facebook tidslinje för två dagar sedan, om en amerikansk läkare baserad läkare sa Dr.Oduduwa kunde återföra sin ex pojkvän efter två års separation ... Min man föll i en affär med en annan kvinna på jobbet och lämnade mig. Jag fick äktenskapsprogrammet casting-program av en andlig far, mentor och healer som heter Oduduwa. 2 dagar efter Lunch of Stave för mina räkning för att få tillbaka min man hem till mig, det var en överraskning att jag inte ens kan förklara hur det hela händer, det fungerar som ett löfte från Baba Oduduwa.
 Jag kunde inte ha gjort kärleksförtrycket för att få tillbaka min expartner utan hjälp av Baba Oduduwa kärleksförtrollare. Jag skulle ha gett upp och trodde att eftersom min man såg någon annan, så sa han att vi var klara. Efter lunch av Love spell, ringde min man mig på mobiltelefon och han återvänder hemma en dag efter. Jag är tacksam för denna andliga äktenskapshealer som hjälpte mig. Jag rekommenderar honom för alla som har äktenskap eller förhållandekris idag, snabbt konsultera denna spirituella spellaggare för att återvända ex love.
här är hans personliga e-postadress: (dr.oduduwaspellcaster@gmail. com)
Dr.Oduduwa är mycket begåvad med extra vanliga befogenheter för att lösa följande fall: ... ow för att återuppbygga trasigt förtroende
Hur man hanterar "Jag älskar dig inte"
Hur man förlåter och förlåtes
Hur du ansluter till din make igen
Hur du får din make att ändra
Hur du förstör deras affärer
Hur man kommer över det förflutna
Hur man undviker en separation
Hur man stoppar en skilsmässa
Plus 5 bedömningar av äktenskap
Endast WhatsApp: +79268011965

 

Mest lästa just nuFölj oss

@bicyclingswe

Följ oss på Instagram!

Få vårt nyhetsbrev!