Välkända vinnare i cykelcross-VM | Bicycling.se
Landsväg / Tävlingar

Välkända vinnare i cykelcross-VM

5 feb 2014

Marianne Vos och Zdenek Stybar knep guldmedaljerna i den gångna helgens världsmästerskap i cykelcross. Hur gick det för de svenska deltagarna?

Världsmästerskapen i cykelcross gick i år av stapeln i holländska Hoogerheide. Tävlingarna var välsignade med vårlika väderförhållanden och racen kördes på perfekta banor. Räknat i antal åskådare, inalles 65000, så kunde man inte konstatera annat att världsmästerskapen var en rejäl succé.

Sven Nys ser på när Zdenek Stybar firar sin målgång och vinst av världsmästartiteln. 

Tävlingarna avgjordes i fyra olika klasser varav Sverige var representerade i tre. 

Damer elit:

Under lördagen avgjordes damernas lopp, där storfavoriten Marianne Vos från värdnationen Holland, gick segrande. Vos anses av många som den bästa cyklisten genom tiderna, med både VM- och OS-guld i tre olika grenar: landsväg, cykelcross och velodrom. Sveriges Åsa Erlandsson kom på 31a plats

Herrar U23:

Här segrade Belgien genom Wout van Aert som redan på första varvet avgjorde loppet och sedan defilerade mot mål och segern.  Svenska Martin Eriksson gjorde en habil VM-premiär och körde i mål på en 48e plats.

Sveriges Calle Friberg och tillika den regerande nationsmästaren i disciplinen, körde in som bäste svensk på en 39e plats. 

Herrar elit:

Här tippade de flesta att segerstriden skulle stå mellan legenden Sven Nys från Belgien eller tjecken Zdenek Stybar som under några år i stort endast tävlat på landsväg. Efter tre varv så var det också dessa två som var ensamma i täten.

Under de följande sex varven gick striden fram och tillbaka där Stybar till sist kom loss från Nys och därmed kunde säkra sitt tredje VM-guld.

Svenska CX-mästaren Calle Friberg blev bäste svensk på en 39e plats, medan Magnus Darvell körde i mål som 50e man.

Har du en stund över så kika gärna på herrarnas race här nedan. 

Och när du tittat klart på klippet ovan så väntar damernas tävling här nedan. 

UCI har resultatlistor för alla loppen.

Gilla artikeln

(visas ej)

För att vi skall slippa få in skräpkommentarer och spam av olika slag
från 'robotar' på Internet måste du skriva in en kontrollkod nedan
« skriv talet trettiosex med siffror i fältet härFölj oss

@bicyclingswe

Följ oss på Instagram!

Få vårt nyhetsbrev!