Vårens största cykeltrender | Bicycling.se
Cykelkultur

Vårens största cykeltrender

8 maj 2014

Skonsamt för ryggen, starka accentfärger och personligt utvalda accessoarer. Det är årets trender enligt en spaning bland cykelbranschens aktörer. Nu laddar branschen för Cykelns dag på lördag.

Vårens största cykeltrender i korthet

Färger
I år är det matta och dämpade färger, gärna i kontrast till starka accentfärger som gäller. Accentfärgerna går främst i rött, blått, lila och grönt.

– Att cykla är en livsstil och val av cykel och utrustning något som görs med omsorg och eftertanke. De flesta konsumenter vet till exempel idag om en cykel är tillverkad i kolfiber även om den är lackerad, säger Joakim Stenberg, projektledare på Cykelns dag.

Modeller
Många vill cykla bekvämt. Lättcyklade cityhybrider lämpade för både träning och pendling är därför mycket efterfrågade. Allt fler vill cykla mer upprätt som är skonsammare för både rygg och axlar.

– De flesta behöver sitta mer upprätt på cykeln för att inte slita på rygg och axlar och för att få ut det mesta av sig själva på långa cykelturer. Det ser vi också på försäljningen av cyklar som är mer bekväma jämfört med de som vinner vindtunneltester, säger Fredrik Garnäs på Trek Sweden.

Årets tillbehör
Cykeln ska matcha vår personlighet, många väljer då köpa accessoarer för att individualisera en serietillverkad cykel. Främst handlar det om lampor och ringklockor som gärna får sticka ut.

När fler cyklar till jobb och för motionens skull har lättcyklade cityhybrider med flera användningsområden blivit mycket populära. Många väljer också att hitta den perfekta sittställningen genom en professionell bike-fit.

Cykelns dag
Cykelns dag firas över hela Sverige med cykelparader, cykellopp och cykelutflykter, arrangerade av allt från kommuner till privatpersoner. De flesta cykelhandlare kommer att hålla öppet, redo att hjälpa och assistera de som ännu inte kommit igång med cyklandet för säsongen.

Svensk cykling och Cykelns dag

Gilla artikeln

(visas ej)

För att vi skall slippa få in skräpkommentarer och spam av olika slag
från 'robotar' på Internet måste du skriva in en kontrollkod nedan
« skriv talet sjuttiotre med siffror i fältet härFölj oss

@bicyclingswe

Följ oss på Instagram!

Få vårt nyhetsbrev!