Världscupseger till Jenny Rissveds | Bicycling.se
MTB

Världscupseger till Jenny Rissveds

  Foto: Scott-Odlo
23 maj 2015

Med en segermarginal på 42 sekunder vann Bicyclings egen krönikör Jenny Rissveds världscuppremiären i Nove Mesto idag.

Den svenska mästaren Rissveds körde ifrån Margot Moschetti (Betch.nl Superior Brentjens) som vann förra årets världscupdeltävlingen i Tjeckien, och tog segern tillsammans med ledartröjan i cupen för U23. Amerikanska mästaren Kate Courtney (Specialized) blev trea.

Rissveds, Moschetti, Courtney och Aless Keller (Strueby-Bixs) distanserade sig snabbt från resten av fältet i de långa klättringarna. Rissveds och Moschetti körde sedan ifrån de två andra cyklisterna för att slåss om segern, medan Courtney och Keller fick fajtas om tredjeplatsen.


Foto: Scott-Odlo

Rissveds hängde av Moschetti flera gånger i de tekniska partierna i den första halvan , men fransyskan kom alltid igen i klättringarna, ända tills tredje varvet där Rissveds tog en ledning som skulle hålla ända till mål. Hon slutade 42 sekunder före Moschetti.

– Jag är väldigt glad över att ta den här första världscupsegern för säsongen. Vi visste att Margot skulle vara starkare i klättringarna, så mitt mål var bara att kontrollera loppet där. Det fungerade perfekt, säger Rissveds. 

Världscupen i MTB i Nove Mesto fortsätter under söndagen med U23 herrar, damelit och herrelit. Följ tävlingarna på www.redbull.tv.

Gilla artikeln

(visas ej)

För att vi skall slippa få in skräpkommentarer och spam av olika slag
från 'robotar' på Internet måste du skriva in en kontrollkod nedan
« skriv talet femtiosju med siffror i fältet härFölj oss

@bicyclingswe

Följ oss på Instagram!

Få vårt nyhetsbrev!