Världsmästaren Valverde får en specialare | Bicycling.se
Landsväg / Profiler

Världsmästaren Valverde får en specialare

12 okt 2018

Canyon har byggt en special edition av Ultimate CF SLX till världsmästaren

Sedan 2003 har Alejandro Valverde samlat etapp- och totalsegrar i cykelns största tävlingar från klassikerna till de stora tourerna. Med mer än 170 segrar på sin imponerande meritlista så kunde den 38-årige legendaren äntligen dra på sig den regnbågsrandiga världsmästartröjan för första gången vid årets VM i Innsbruck. Kronan på verket i en lång och ojämförlig karriär. Med sin totalseger på 2009 Vuelta a España, totalt 16 etappsegrar i Giro D'Italia (1), Vuelta (11) och Tour de France (4), två silvermedaljer (2003, 2005) och fyra bronsmedaljer (2006, 2012, 2013), 2014) vid VM, samt flera segrar i Liège-Bastogne-Liège och Flèche Wallonne har "Bala" med sitt VM-guld nu definitivt skrivit in sig i historieböckerna. 

Alejandro Valverde vann VM på en Canyon Ultimate CF SLX, vars meritlista vid det här laget är ganska lång. Som Nairo Quintanas dominans vid Giro D'Italia 2014 och Alexander Kristoffs seger i Milan-San Remo samma år. 

Som en hyllning till både Alejandro Valverde och Ultimate, kommer "Bala" att köra säsongens sista UCI WorldTour-tävling på en speciell "Ultimate World Champion-upplaga" och tre specialutgåvor av cykeln har blivit klara just i tid för "Il Lombardia". 

Gilla artikeln

(visas ej)

För att vi skall slippa få in skräpkommentarer och spam av olika slag
från 'robotar' på Internet måste du skriva in en kontrollkod nedan
« skriv talet arton med siffror i fältet härFölj oss

@bicyclingswe

Följ oss på Instagram!

Få vårt nyhetsbrev!