Vätternrundan expanderar med arenatävlingen Vättern Bike Games | Bicycling.se
MTB / Tävlingar

Vätternrundan expanderar med arenatävlingen Vättern Bike Games

29 mar 2017

Vätternrundan breddar sig och gör en storsatsning på nya cykelgrenar. Vättern Bike Games, som arrangeras för första gången den 6-8 oktober, blir en tredagarstävling med bland annat cykelcross, Cross Country och slopestyle. Allt på en och samma arena.

Vätternrundan är idag världens största motionslopp på cykel. Cirka 38 000 cyklister deltar i något av loppen under cykelveckan.

- Vi strävar ständigt efter att utveckla vårt koncept. Och att utveckla betyder också att göra nya saker, säger Gunilla Brynell, vd för Vätternrundan.

Det senaste steget i den riktningen är alltså ett helt nytt tävlingsevent som samlar några av cykelsportens häftigare grenar under en och samma helg. Vättern Bike Games körs den 6-8 oktober på Dunteberget i Motala.

- Vi räknar med en helg med krävande banor, massor av deltagare och stor publik. Vättern Bike Games är ett tv-vänligt format och har alla förutsättningar att bli en riktig publikfest, säger arrangemangschef Sven Montelius.

SM i Slopestyle är en av höjdpunkterna men Vättern Bike Games blir annars en kavalkad av tävlingar för alla olika åldrar, från barn till elit. Det blir bland annat tävlingar i cykelcross och Cross Country. På programmet står också en åtta timmars lagtävling i stafettform för allt från elitlag till företagsgäng.

- Genom Vättern Bike Games vill vi lyfta andra delar av cykling, allt i vår ambition att få fler att cykla, säger Gunilla Brynell. Och nu kan vi också erbjuda tävlingsmomentet som många har efterfrågat.

En av cyklisterna som redan är klar för Vättern Bike Games är Emil Linde, Gävlecyklisten som tog EM-guld i XCE förra året.

Gilla artikeln

(visas ej)

För att vi skall slippa få in skräpkommentarer och spam av olika slag
från 'robotar' på Internet måste du skriva in en kontrollkod nedan
« skriv talet femtiotre med siffror i fältet härFölj oss

@bicyclingswe

Följ oss på Instagram!

Få vårt nyhetsbrev!