Vätternrundan och Zwift i unikt samarbete | Bicycling.se
Landsväg / Vätternrundan

Vätternrundan och Zwift i unikt samarbete

15 dec 2018

Nu kan Vätternrundans deltagare träna tillsammans med cyklister från hela världen under vintern. Genom ett nytt partnerskap med den digitala plattformen Zwift startar nu virtuella gruppträningar för dig som ska cykla runt Vättern.

Många cyklister tränar i dag på ett mer strukturerat sätt under vinterhalvåret, med individuella träningsprogram och egna coacher. En växande trend är också virtuella träningsmiljöer som Zwift.

- För oss är samarbetet ett sätt att hjälpa våra deltagare att hålla igång under vintern och komma mer förberedda till loppen i juni, säger Ulrika Smith Svenstedt, marknadschef för Vätternrundan. Det är också ett socialt sätt att lära känna andra cyklister och få en samhörighet inför sin runda.

Genom samarbetet kommer Vätternrundans deltagare under tolv veckor att kunna vara med i Zwift Group Rides med sikte på Vätternrundan. Ett särskilt Vätternrundan-event kommer också att arrangeras på Zwift under våren.

- Vi är oerhört glada över samarbetet med Vätternrundan, säger Eric Min, vd för Zwift och en av grundarna till bolaget. Som världens största motionslopp på cykel är Vätternrundan ett prestigefyllt event och det krävs mycket träning för att komma i form inför en sådan utmaning.

- Att hinna med så mycket träning under långa, kalla vintrar när man har både jobb och familj kan vara svårt. Zwift är ett sätt att få till strukturerad, kvalitativ träning och gör det möjligt för cyklister att komma upp på cykeln oftare. Med Zwift kan deltagarna i Vätternrundan komma bättre förberedda till start och få ut mer av sitt lopp, oavsett om de är nybörjare eller elitmotionärer.

Gilla artikeln

(visas ej)

För att vi skall slippa få in skräpkommentarer och spam av olika slag
från 'robotar' på Internet måste du skriva in en kontrollkod nedan
« skriv talet sextio med siffror i fältet härFölj oss

@bicyclingswe

Följ oss på Instagram!

Få vårt nyhetsbrev!