Vélochef – den första riktiga kokboken för cyklister | Bicycling.se
Cykelkultur

Vélochef – den första riktiga kokboken för cyklister

19 mar 2016

”Ät gott, rätt och proffsigt och känn dig som en världsmästare!” Jepp, så blir det om du skaffar dig boken Vélochef av Henrik Orre, kocken i Team Sky. Kolla in våra fina erbjudande på boken här! Du får också reda på vad Henrik själv äter till frukost inför en dag på cykeln. Och vad han egentligen säger om panini med marmelad...

Tanken bakom Vélochef är att inspirera dig till att laga enkel, god och näringsrik mat inför och efter träning och tävling. Här hittar du recept till frukost, lunch och middag. Smarta recept som ger maximal prestation och återhämtning. Boken innehåller också lättlagade näringstillskott som till exempel riskakor och energibars.

”I den här kokboken vill jag inspirera och ge alla som konditionstränar kunskapen
om att det inte bara handlar om färdiggjorda energibars. Nej, för mig handlar det om lättlagade och näringsrika rätter gjorda från grunden. God mat som fungerar och som ger maximal prestation.”

Henrik Orre är sedan 2013 kock till Team Sky. Han har även arbetat som kock åt det norska cykellandslaget och innan dess bland annat som kökschef hos Mathias Dahlgren på Matsalen, Grand Hôtel i Stockholm.

Förutom Henriks recept, innehåller boken även tre personporträtt; Emma Johansson, Edvald Boasson Hagen och Richie Porte, där Henrik lagar mat och samtalar med de tre professionella cyklisterna kring ämnet cykling och rätt kost. Dessutom besöker vi cykelramtillverkaren Passoni strax utanför Milano och gör en unik titt bakom kulisserna hos Henrik och Teamet under cykelloppet Paris-Nice.

Velochef är en kärleksförklaring till mat och cykling. Det är en bok som är rikt illustrerad med fantastiska bilder, nytagna av fotograf Patrik Engström. Det svenska förordet är skrivet av Roberto Vacchi.

Köp Vélochef här! Med Bicycling+299:- / Utan Bicycling+349:-

Eller haka på vårt ännu bättre erbjudande:


Halloj Henrik! Vad äter du till själv frukost när du ska ladda för ett tufft pass?
– Havregrynsgröt och en omelett på tre ägg, ost och skinka. 

Kom igen nu, vi vill veta vad en kock pimpar sin gröt med!
– Kanel, kokosolja och en banan som får koka med, för sötmans skull. På toppen har jag mandelsmör.

Vad är hemligheten för en riktigt bra omelett då?
– Att våga ta den medan den fortfarande är lite kladdig. Fräs på med hög värme under ganska kort tid så den får fin färg men med en härligt krämig kärna.

Hur är det egentligen med panini med marmelad – har den något framtid i klungan fortfarande?
– Absolut. Vissa är bestämda, de vill verkligen ha det, Kiryienka till exempel. De ska vara göras på klassiskt vis, inga flotta uppgraderingar. Pain au lait och vanlig marmelad.

Om man bara ska ändra en enda sak i sin kosthållning för bättre hälsa och prestation – vad skulle det vara?
– Äta mer naturlig mat.


Gilla artikeln





(visas ej)

För att vi skall slippa få in skräpkommentarer och spam av olika slag
från 'robotar' på Internet måste du skriva in en kontrollkod nedan
« skriv talet nittio med siffror i fältet här

Kommentarer


2016-03-23 00:39   Kalle

Tre +++
Förlängde prenumeration på måndag – fick boken redan på tisdag!
Mycket fina bilder, layout och texter.
Recepten överträffade alla förväntningarna!!!

 


Följ oss

@bicyclingswe

Följ oss på Instagram!

Få vårt nyhetsbrev!