Ventral - Lätt och luftigt från POC | Bicycling.se
Prylar / Landsväg

Ventral - Lätt och luftigt från POC

3 mar 2018

POCs nya skapelse är en lätt aerohjälm med gott om ventilation och den är betydligt mer slimmad än föregångarna.

På helt nya Ventral leds luften genom hjälmen istället för kring den. Något som POC menar ökar hjälmens aerodynamiska egenskaper. Hjälmen har också så kallade luftflödeszoner för att skapa olika tryckzoner inspirerade av den så kallade Venturi-effekten. Detta gör att hjälmen skär genom luften mer effektivt. Luftflödeszonerna ger också ökad ventilation och nedkylning av huvudet och jämfört med Octal Aero är den fem gånger mer ventilerad. Trots de extra ventilationshålen påstår POC att Ventral "inte kan bli mer aero" vilket tyder på att den alltså möter mindre motstånd än Octal Aero. Den är också betydligt mer slimmad, mindre bowlingklot alltså.   

Bakdelen av av hjälmen minskar turbulensen och ger ett längre och mer linjärt luftflöde som liknar fördelarna man får med en klassiskt aerokruka. 

POC var ett av de första företagen att sätta rotationsskyddssystemet MIPS i sina hjälmar men har nu utvecklat ett eget system de kallar SPIN. De består av hjälmkuddar med silikonplattor som rör sig i förhållande till huvudet vid ett islag, något som minskar krafterna som annars överförs till hjärnan.

Vi har precis fått ett ex av hjälmen och ska snart bjuda på ett mer utförligt test. 

Färgglatt som vanligt från POC. Våra favoriter är nog röd blå och rosa. Vilken skulle du välja?

Gilla artikeln

(visas ej)

För att vi skall slippa få in skräpkommentarer och spam av olika slag
från 'robotar' på Internet måste du skriva in en kontrollkod nedan
« skriv talet fyrtiotvå med siffror i fältet härFölj oss

@bicyclingswe

Följ oss på Instagram!

Få vårt nyhetsbrev!