Vinn en cykel i Borås | Bicycling.se
Cykelkultur / Pendlar - Vinterhojj

Vinn en cykel i Borås

14 sep 2012

Borås stad vill uppmuntra invånarna att ställa bilen och istället välja cykeln. Under trafikantveckan som börjar i dag kan man bland annat vinna en cykel eller ett periodkort på lokaltrafiken.

Det finns också en cykelorientering där man med hjälp av en cykelkarta ska kombinera ihop tio olika platser med bilder i tävlingsfoldern. Det är gratis att delta i tävlingen, där första pris är en cykel värd 5 000 kr. Man kan också vinna periodkort hos Västtrafik, årskort till djurparken, eller ett paket med biljetter till Stadsparksbadet, Navet och djurparken. Tävlingsformuläret hämtar man på Turistbyrån eller i Stadshusets reception.

Bland de andra aktiviteterna under veckan finns också en grön oas – Borås Stad tar en central parkeringsplats i anspråk för att visa hur ett bilfriare Borås skulle kunna vara.

I Miljöförvaltningens tält på Stora torget i Borås kan man få service på sin cykel, prova en simulator för ecodriving, äta ekologisk soppa samt få tips om en miljöbättre vardag.

Lördagen den 22 september avrundas trafikantveckan med en parkcykling, som utgår från Pinocchio kl 11.

Europeiska trafikantveckan är en årlig kampanj som både ska motivera medborgarna att cykla, gå och åka kollektivtrafik, och uppmuntra städerna att underlätta de alternativen.

- Hälften av alla bilresor är kortare än 5 kilometer – en sträcka som är fullt möjlig att cykla eller ta bussen. Korta bilresor släpper ut onödiga mängder växthusgaser och miljöfarliga ämnen, säger Johan Linderstad, miljöinformatör i Borås Stad.

Drygt 1 000 städer och kommuner i Europa deltar i årets trafikantvecka. I Sverige är det 110 kommuner som finns med.

Gilla artikeln

(visas ej)

För att vi skall slippa få in skräpkommentarer och spam av olika slag
från 'robotar' på Internet måste du skriva in en kontrollkod nedan
« skriv talet nittiofyra med siffror i fältet här

Kommentarer


2013-10-23 09:16   Mats Nilson

Bästa TDC - ledsen ätt krossa dina illusioner.
Köpte min Scott Voltage YZ 2.5 för 4.500:-
600 mil senare har den tagit mig överf fjäll, svinkall vintercykling, snö och saltsörja, och tillbakalutat in till stan. Otroligt stryktålig hoj som överträffat alla förväntningar med råge :-)
Har sett mångdubbelt dyra cyklar bryta ihop efter betydligt kortare tid. Prislappen är ganska irrelevant, så länge man får en hoj som motsvarar ens behov

 

2013-10-10 06:47   TDC

Vem vill cykla på en 5000 kronors cykel? =/

 


Följ oss

@bicyclingswe

Följ oss på Instagram!

Få vårt nyhetsbrev!