Vinn en plats i nygamla Sverigeloppet och cykla från Haparanda till Ystad | Bicycling.se

Vinn en plats i nygamla Sverigeloppet och cykla från Haparanda till Ystad

12 maj 2017

Sverigeloppet är en klassisk tävling som genomfördes under 1950- och 60-talet och som sträckte sig från Haparanda till Ystad. Med etapper runt 25-30 mil per dag tog sig cyklisterna genom hela landet under en vecka. Ett huvudsyfte med loppet var att demonstrera cykelns förträfflighet som fortskaffningsmedel. Ett dåtidens PR-projekt alltså.

Nu har Avonova dragit i gång det klassiska loppet på nytt, där Bernt Johansson är ambassadör. Som deltagare ställer ni upp i lag med 5-10 deltagare. Antingen genomförs loppet där alla i laget kör alla etapper, eller så ställer ni upp i stafettformat, där ni turas om.

Vinn startplats! 

Söker du en extraordinär och härlig utmaning i sommar? Vi lottar ut en plats till ett komplett lag där 5-10 cyklister ges chansen att uppleva Sverige på två hjul. Gör allt tillsammans eller turas om. Skicka ett mejl till redaktionen@bicycling.se med en motivering till varför just du och ditt lag ska vara med. Senast 31 maj vill vi ha din ansökan.

Mannen på förstabilden gick under namnet stålfarfar: Den största profilen i Sverigeloppet var Gustav Håkansson, mer känd som ”Stålfarfar”. Han blev nekad start i loppet 1951 på grund av sin höga ålder. Men 66-åringen bestämde sig ändå för att delta, utom tävlan. Och det gjorde han minst sagt imponerande, för när de andra deltagarna sov så cyklade Gustav vidare i ett tempo som gjorde att han nådde målet ett drygt dygn före Lennart Hjortvall som blev officiell segrare i loppet. 

Vill du anmäla dig kan du göra det här

Gilla artikeln

(visas ej)

För att vi skall slippa få in skräpkommentarer och spam av olika slag
från 'robotar' på Internet måste du skriva in en kontrollkod nedan
« skriv talet sjuttiotvå med siffror i fältet här

Kommentarer


2017-05-12 12:38   Jonas Moberg

För en ny invig cyklist känns detta som en fantastisk upplevelse som man inte vill gå miste om, att få uppleva en resa genom hela Sverige på cykel, kan inte bli bättre.

 


Följ oss

@bicyclingswe

Följ oss på Instagram!

Få vårt nyhetsbrev!