VM-guld igen! | Bicycling.se
MTB / XC

VM-guld igen!

  Foto: Valentin Baat
3 jul 2016

Det blev ännu ett VM-guld i cross country till Sverige genom Jenny Rissveds. Efter Ida Janssons suveräna guldlopp i fredags gjorde Jenny Rissveds en fantastisk prestation i dagens XCO-lopp.

– Jenny är grymt vass på det hon gör, och idag satt allt som det skulle. Att erövra två världsmästartitlar under ett och samma VM är ju helt fantastiskt, säger förbundskapten, Anders Ljungberg, förbundskapten mountainbike.

Jenny visade redan på torsdagens stafett att hon är riktigt stark då hon körde in många placeringar till laget på sin delsträcka. Den fina form hon haft den senaste tiden ser ut att bara bli bättre. Idag, i ett 17-gradigt Nove Mesto, var förutsättningarna de bästa. Jenny Rissveds vann med 1:04 före Stina Frei och 1:22 före Alessandra Keller, båda från Schweiz.

– Jag har jobbat länge för det här och byggt upp en press, äntligen har jag lyckats ta världsmästartröjan, riktigt härligt att ta den sista chansen som U23:a, säger en nöjd Jenny Rissveds.

Med en bra världscupranking var Jenny den allra första som ropades upp till start. Cross countrybanan i skogsterrängen i Nove Mesto, sydöst om Prag har många snabba och tekniska partier med flera långa klättringar och steniga stigar. Det är en svår och krävande bana som börjar med en 2,8 kilometer lång startoop innan det är dags för de fyra varven à 4,1 kilometer. En bana som passade den teknikstarka Jenny Rissveds.

Det blev Jenny Rissveds första VM-guld och en regnbågströja som hon länge har suktat efter. Med ett brons från VM 2015, ett EM-silver 2016, och alla segrar i den senaste världscupen, har hon redan bevisat att hon är fullvärdig en plats överst på pallen. Nu kan Jenny gå in för att fokusera helt och hållet på resan mot OS i Rio.

Läs artikeln om den svenska modellen – därför är de svenska MTB-tjejerna bäst i världen (publicerad i Bicycling 2015).

 

Gilla artikeln

(visas ej)

För att vi skall slippa få in skräpkommentarer och spam av olika slag
från 'robotar' på Internet måste du skriva in en kontrollkod nedan
« skriv talet sextio med siffror i fältet härFölj oss

@bicyclingswe

Följ oss på Instagram!

Få vårt nyhetsbrev!