VM-silver för Emil Lindgren | Bicycling.se
MTB

VM-silver för Emil Lindgren

2 sep 2014

Sveriges största manliga MTB-stjärna Emil Lindgren var nära att bli bäst i världen när VM i norska Hafjell idag invigdes med sprint. Det blev en dramatisk final där Emil var oehört nära att bli nerdragen tidigt efter en startkrasch. Och på upploppet small det igen. Men tack vare att Emil är en av världens absolut skickligaste tekniker lyckades han reda ut de båda krissituationerna och bärga ett silver hem till Säter. 

Det var en något förbannat Emil som korsade mållinjen, och vi förstår varför. Det hade lika gärna kunnat bli guld. Men vi både hoppas och tror att Emil ändå kommer att värdesätta sitt silver högt så snart han andats ut och reflekterat över karriärens första VM-medalj. Vi är vansinnigt glada! Tyvärr blev det ingen final för Matthias Wengelin som däremot kvalade in som tvåa. På en sjunde plats slutade däremot en annan Emil, fast med Linde som efternamn.

I damklassen stod hoppet till vår stjärna Jenny Rissveds. Hon inledde kvalandet starkt men fick aldrig någon riktig kontakt med toppen i finalen. Och i sista kurvan innan upploppet hade hon oturen att bli inblandad i en krasch med norskan Ingrid Jacobsen som snodde åt sig bronset framför Jenny. En annan ljuspunkt i damklassen var Kajsa Snihs som slutade åtta. Den regerande världsmästare in sprint Alexandra Engen har som bekant tagit timeout och kommer inte att tävla mer den här säsongen. 

Ungefär 1,3 cm hade Emil tillgodo när startkraschen var ett faktum.

Fabrice Mels ifrån Belgien, som hade en klar tredjeplats på gång, fick nu en guldmedalj kastad i ansiktet när Kevin Miquel gick i backen och var nära att dra med sig Emil i fallet.

Jenny Rissveds såg övertygande ut hela vägen fram till finalen. 

Precis som i herrfinalen small det i sista kurvan även för damerna, tyvärr till nackdel för Jenny Rissveds. 

Missade du sändningen från tävlingen? Se det här! (Emils silveråk börjar vid ungefär 1:22)

VM, sprint - damer:

1. Katharin Stirnemann (SUI)

2. Linda Indegand (SUI)

3. Ingrid Boe Jacobsen (NOR)

4. Jenny Rissveds (SWE)

8. Kajsa Snihs (SWE)

 

VM, sprint - herrar

1. Fabrice Mels (BEL)

2. Emil Lindgren (SWE)

3. Kevin Miquel (FRA)

7. Emil Linde (SWE)

Gilla artikeln

(visas ej)

För att vi skall slippa få in skräpkommentarer och spam av olika slag
från 'robotar' på Internet måste du skriva in en kontrollkod nedan
« skriv talet tolv med siffror i fältet härFölj oss

@bicyclingswe

Följ oss på Instagram!

Få vårt nyhetsbrev!