Wengelin och Ferner vann Lidingöloppet MTB | Bicycling.se
MTB / Tävlingar

Wengelin och Ferner vann Lidingöloppet MTB

2 maj 2015

Tredje upplagan av Lidingöloppet MTB avgjordes i en spännande spurtstrid i herrklassen och en dalaseger i damklassen. Dagens segrare på Lidingö var Matthias Wengelin och Felicia Ferner.

Växlande väderlek på förmiddagen oroade många cyklister, men när elitstarten gick var solen framme. I elitklassen blev det full gas från första tramptag.

Efter 6 kilometer bröt sig en grupp på fem cyklister loss; Matthias Wengelin, Axel Lindh, Calle Friberg, Henrik Sparr och Fredrik Edin. De höll ihop tills det var 8,5 kilometer kvar då Henrik Sparr oturligt gick i backen och tappade tid tillsammans med Calle Friberg.

I täten blev det en rafflande spurtstrid mellan de tre cyklister som var kvar. Matthias Wengelin var först in på Lidingövallen och kunde välja spår, och tog hem spurten före Fredrik Edin och Axel Lindh. Calle Friberg och Henrik Sparr gick i mål som 4:a och 5:a, en minut senare. Därmed tog Matthias Wengelin sin andra seger på två försök, och Fredrik Edin sin andra raka 2:a plats. Segertiden blev 2:04:45 vilket är nytt banrekord.

I damklassen var unga Felicia Ferner och rutinerade Åsa Erlandsson länge nära varandra. Dock kunde Felicia avgöra och segra i damklassen. Borlängebördiga Felicia gjorde sitt första Lidingöloppet MTB och tyckte att distansen passade henne utmärkt då hon är starkast på lite längre sträckor. Åsa var också nöjd med sitt lopp, drygt 1,5 minut efter i mål. På tredje plats hamnade Ellinor Huusko fem minuter efter. Segertiden för damerna blev 2:28:35.

– Det har varit en kanondag för alla över 1 900 cyklister som varit här och cyklat. För oss som arrangör är det glädjande att se så många härliga entusiaster på ett och samma ställe, säger Tomas Hoszek, generalsekreterare Lidingöloppet.

På Lidingövallen har det varit cykelaktiviteter från tidig morgon. Första start var barnloppet över 3,5 kilometer med massor av barn mellan 6 och 11 år. Lite senare var det premiär för den nya distansen 23 kilometer där tävlingsklass för 11-18 år gav sig iväg först.
Snabbast i ungdomsklasserna var Ludvig Kitzberger (P17-18), Anton Niederbach (P15-16), Carl Kagevi (P13-14), Filip Mård (P11-12), Ida Danielsson (F15-16), Emilia Wisting (F13-14) och Stina Kagevi (F11-12).
Efter ungdomarna startade motionsklassen på 23 kilometer.

Fullständiga resultat hittar du på hemsidan 

Anmälan för 2016 års Lidingöloppet MTB öppnar måndagen den 25 maj 2015.

Gilla artikeln

(visas ej)

För att vi skall slippa få in skräpkommentarer och spam av olika slag
från 'robotar' på Internet måste du skriva in en kontrollkod nedan
« skriv talet sjuttiofem med siffror i fältet härFölj oss

@bicyclingswe

Följ oss på Instagram!

Få vårt nyhetsbrev!