Cykling längs norska kusten - Johanna Johansson - Adventshare | Bicycling.se

Johanna Johansson


Johanna är ett stort fan av cykeläventyr. Förra sommaren cyklade hon från nordvästra Georgien till Teheran och sommaren dessförinnan genom Östeuropa. Självklart nalkas nytt cykeläventyr denna sommar! Denna gång i mer näraliggande trakter, nämligen i vårt natursköna grannland. Med start i augusti ska hon cykla från norr till söder längs den norska kusten och hon ser fram emot att dela med sig av magiska naturupplevelser, berikande möten och utmaningar längs vägen.

Mest lästa


Cykling längs norska kusten

18 jul 2018
av: Johanna Johansson

För tredje sommaren i följd nalkas cykeläventyr, denna gång i grannlandet Norge! Jag är ett stort fan av naturupplevelser, ändå har jag sett så lite av detta lands storslagna natur. Nu är det hög tid att ta mig i kragen vad gäller att upptäcka Norge, något jag ser mycket fram emot!

Och jag har redan börjat, sedan början av juli befinner jag mig i Manndalen i Nordnorge och det är verkligen himla vackert här. Fjordar, fjäll, grönska, kultur och midnattssol. Jag har aldrig förut varit så långt norrut och detta är första gången jag får uppleva midnattssolen. Tredje kvällen, var halvt på väg till sängs, men det var ju så ljust och soligt ute. Tog på mig trailskorna och gav mig ut istället. Gick upp på en näraliggande fjälltopp och fick se fantastiskt midnattsljus från plus 1000 meter över havet. Magi! Och bara känslan att ge sig ut utan att överhuvudtaget behöva tänka på att det skulle kunna bli mörkt och att jag inte skulle hitta hem.

Jag ser fram emot att uppleva mer av landets naturrikedom och att passera många små samhällen och att möta de som bor där samt att få inblick i det dagliga livet. Vi är många, inte bara jag, som ofta reser långväga för att uppleva nya miljöer och för att möta nya kulturer. Genom detta äventyr vill jag belysa hur mycket som finns att uppleva i vår närhet, jag önskar väcka en lust att styra kosan mot Norge för nästa semester istället för att korsa halva jordklotet. Inte bara sparar man restid, man sparar dessutom på miljön.

 

Jag vill också dela med mig av det fantastiska med att ha cykeln som färdmedel. Det är ett perfekt sätt att ta sig fram om man önskar känna att man är del av naturen, om man vill utmana sig fysiskt samt om man vill kunna ta sig över relativt stora ytor på begränsad tid. Men också då det är ett sätt att komma nära människor. Jag har tidigare upplevt många fina möten i samband med cykling, jag tror att människor lätt känner sympati och nyfikenhet när de ser en ensam person kämpa sig fram längs vägarna, något som banar en god grund för berikande möten och samtal. Förrförra sommaren cyklade jag genom Östeuropa och i somras än längre östöver från Georgien till Iran. Gemensamt för dessa äventyr var just att det var många möten längs min väg och att människor visade nyfikenhet, hjälpsamhet, öppenhet och gästfrihet. Hoppas att jag berikas av det också i Norge!

Juli ut kommer  jag att befinna mig i här i Manndalen, men i augusti bär det av än längre norrut för att påbörja mitt cykeläventyr. Min plan är att cykla från fastlandets mest norra punkt till dess södra. Jag kommer överlag att hålla mig kustnära då jag önskar uppleva den dramatiska kusten, men vägval kommer också att påverkas av tips och rekommendationer längs vägen. Jag hoppas också att jag har tid för viss flexibilitet för att kunna stanna på ställen för att göra alternativa aktiviteter, så som vandringar. Jag räknar på att det totala sträckan kommer att bli cirka 350 mil och jag har 35-40 dagar på mig. 

Med mitt äventyr önskar jag sprida inspiration och dela med mig av mina erfarenheter! Jag finns även på Facebook och Instagram (@adventshare). 

Följ mig gärna här på bloggen och i sociala kanaler. Och tips uppskattas mycket! Så som platser att se, vägar att välja, människor att möta, etcetera.

Kategorier:
Landsväg Resor 

Gilla artikeln

(visas ej)

För att vi skall slippa få in skräpkommentarer och spam av olika slag
från 'robotar' på Internet måste du skriva in en kontrollkod nedan
« skriv talet tjugofyra med siffror i fältet här
Följ oss

@bicyclingswe

Följ oss på Instagram!

Få vårt nyhetsbrev!