Dags för Norgekapitel 2 - cykeläventyr! - Johanna Johansson - Adventshare | Bicycling.se

Johanna Johansson


Johanna är ett stort fan av cykeläventyr. Förra sommaren cyklade hon från nordvästra Georgien till Teheran och sommaren dessförinnan genom Östeuropa. Självklart nalkas nytt cykeläventyr denna sommar! Denna gång i mer näraliggande trakter, nämligen i vårt natursköna grannland. Med start i augusti ska hon cykla från norr till söder längs den norska kusten och hon ser fram emot att dela med sig av magiska naturupplevelser, berikande möten och utmaningar längs vägen.

Mest lästa


Dags för Norgekapitel 2 - cykeläventyr!

31 jul 2018
av: Johanna Johansson

Det har nu gått en månad sedan jag anlände vackra Manndalen i Nordnorge och wow så vackert det är här, under denna månad har lusten att uppleva mer av Norge bara växt. Sådan tur att jag har ett cykelävenyr längs norska kusten framför mig :). Jag ser fram emot de vackra naturupplevelserna, men också den fysiska och mentala utmaningen. För en utmaning kommer det att bli. Jag tänker bland annat på alla fjordar som ger distanser bra mycket längre än fågelvägen, nätet av tunnlar varav flera är förbjudna för cyklister, sannolikheten för hårt väder i form av bland annat regn och vind och sist men inte minst alla uppförsbackar. Ja, att det kommer att bli ett sant äventyr och att det kommer att bli kämpigt råder det ingen tvekan om.

Juli har gått fort och i morgon är dagen kommen för att lämna mitt hem i Manndalen, men cykelsadeln kommer dock att få vänta aningen lite till. Först väntar lift med min vandringsvän Johan upp till trakterna kring Nordkap, sen en 18 km lång vandring (tur och retur) för att komma till Knivskjelodden som är norska fastlandets mest norra punkt . Jag vill egentligen påbörja själva cyklingen så snart som möjligt, men har man sagt att man ska ta sig från den mest norra punkten så har man... :)

 

Ser man till min sista tid i Manndalen har jag de snaste dagarna haft mina föräldrar och min bror på besök. Det har varit härligt med besök och att få fylla på depåerna med familjehäng och god mat. Liksom mig har de imponerats av den vackra naturen, men de har kanske inte riktigt haft samma ork och lust att vandra upp på toppar som mig :). Och med tanke på den temperatur som varit i merparten av Sverige den senaste tiden hade de sett fram emot norra trakter och lite mer svalka, dock blev det inte riktigt så, istället tog de med solen och temperaturer på närmare 30 grader hit till Manndalen.

 

Sol och värme ska man dock inte klaga på och vi har haft riktigt fina dagar med strövande i närområdet och vandringar i gröna och frodiga dalar. Vi har också tagit en tur med båt ut i Lyngenfjorden och ut till den fantastiskt vackra ön Åröya. Vi badade i det svalkande vattnet och sen passade jag också på att testa min sprillans nya hängmatta från Amok Equipment. Denna ska med som komplement till mitt tält på mitt äventyr. Och det blev ett rejält familjetest, både mamma och pappa hoppade i liksom min 1.94 m långa bror. Alla diggade komforten och jag passar på att sända ett stort tack till Amok Equipment för deras support av denna!

 

Mot sena eftermiddagen var det dags att ta båten tillbaka, men innan landgång testade vi fiskelyckan och den var verkligen på vår sida. På första draget fick pappa upp en fisk, sen en till och vid tredje draget var det två fiskar med. Ingen ro mellan nappen och kanske också det som gjorde att han lyckades dra kroken genom tummen när han skulle få loss fisk nummer fyra :). Med krok i pappas hand tog jag över fiskespöet och visst fanns det fortsatt fiskar i havet, jag fick upp två fiskar på mitt första och enda drag (bland annat dagens största) och med det var fiskestunden över, nu hade vi mer än nog för kvällens middag och för ytterligare en kväll därtill. Nu hoppas jag på fortsatt lycka när jag sätter av längs kusten på min cykel!

De senaste dagarnas familjehäng har också varvats med sista förberedelser inför äventyret. Packningen börjar bli klar, men ännu inte helt. Det är det där med att få ihop allt, att få med nödvändiga ting, men samtidigt inte ta med för mycket, vill ju inte vara onödigt tung och platsutrymmet börjar ta slut. Men vissa saker vill jag ändå inte välja bort, så som att ha med en del extra matproviant, både eld- och gaskök samt både tält och hängmatta. Men vad tusan, det är det värt. Och gällande ytterligare förberedelser, igår fick jag hjälp av pappa att fixa cykeln efter att jag lyckats sätta fast delar för dåligt efter flyget och i samband med det kvaddade både kedja och bakväxel. Stort tack till min sponsor Cykloteket som gav min cykel kärlek inför äventyret samt för att ni nu räddade mig i nöden och fixade leverans av de reservdelar som behövdes. 

 

Ja, som jag redan har nämnt, nu är det snart dags att lämna Manndalen och det är med viss sorg, har verkligen haft en fin juli månad här uppe. Jag har träffat en massa fina människor, upplevt midnattssolen, tagit del av samefestival med massa olika kultur- och musikinslag, vandrat och sprungit i makalöst vacker natur och en hel massa mer. Norgekapitel 1 är avslutat, nu är det dags för ett nytt kapitel och det där "massa mer" kommer bara att byggas på.

 

I nästa inlägg kommer information om mina första dagar på cykeln!

Kategorier:
Cykelkultur Landsväg Cykelcross 

Gilla artikeln

(visas ej)

För att vi skall slippa få in skräpkommentarer och spam av olika slag
från 'robotar' på Internet måste du skriva in en kontrollkod nedan
« skriv talet sjuttioåtta med siffror i fältet här


Kommentarer


2018-08-01 10:12   Marianne

Ser herlig ut, Johanna!

 


Följ oss

@bicyclingswe

Följ oss på Instagram!

Få vårt nyhetsbrev!