Back from Camp! Vem tog min luft? - MTB-bloggen - Anna | Bicycling.se

Anna Pojen


Vem är den här Anna Pojen? Ingen du känner igen från tävlingsresultaten? Nej, för det är en helt vanlig motionär har du hittat! Jag har cyklat MTB sedan hösten 2014, och blev fast direkt! Älskar att cykla i skogen för att det är läskigt, utmanande och fart, samtidigt som det är så roligt! Jag bor i Örebro och bloggar om allt möjligt kring MTB. Du hittar mig på Strava som Anna Pojen, och på Instagram som @annapojen_mtb!

Mest lästa


Back from Camp! Vem tog min luft?

23 apr 2017
av: Anna Pojen

Det roligaste med att åka läger är alltid människorna. Vilka ska komma? Vilken typ av cyklister är de? Hur kommer instruktörerna att vara?

Japp. LidingöMTBs läger är över. Tänkte inte skriva nån lång historia utan mest bjuda på lite bilder. Men jag har i alla fall skrattat mycket och haft kul! Riktigt skoj att få köra med och få tips av Calle Friberg, Tony Helmersson, Robin Vestberg. Sköna lirare med M-Y-C-K-E-T cykelkompetens och glimten i ögat. Och idag kom Andreas Danielsson från Bicycling, han vet visst inte vilken bil han kör… M-E-N det visste Johnnie Krigström, som också dök upp som co-coach idag. Alltså, Johnnie visste vilken bil A-N-D-R-E-A-S kör. Bra där. Skönt för Andreas att Johnnie kan hålla ordning på honom!

Jag hade inte tränat på 2,5 vecka på grund av förkylning när vi körde igång i fredags. Och första dagen var det riktigt segt, hostigt. Lite bättre dag två och ännu lite bättre idag dag tre. Men konditionen, den är helt väck! Det kändes i backarna på motionsspåren (vem fasen visste att Lidingö har så M-Å-N-G-A backar?) där nästan alla cyklade om mig. Benen, de var starka men inget flås. Tur det gick utför ibland. Och lite tekniska stigar då och då. Roligast var den mest tekniska delen av banan med mycket sten och klippor och lite dropp. Min typ av cykling!

Sen träffade jag ju båda bloggkollegorna Kalle Lööw och Hanna Näslund för första gången! Jättekul! De är väldigt starka. V-Ä-L-D-I-G-T! Och L-Å-N-G-A! Kolla själv på bilderna nedan. Vi fick ta många bilder. Vi kunde visst I-N-T-E stå still.

PS: Älsk på nya däcken, de är lika bra på stigen som på motionsspår/grus. Nu är det två veckor kvar, sen startar vi i Lidingöloppet MTB. Gulp!

Första och enda gången jag kommer vara framför Calle Friberg! Say Aaaaah!  Grymt bra coaching Calle!

Tony Helmersson var en glad typ som här snackar allvar med oss. Om kurvor och fart. Skoj på hoj deluxe. Toppenkul att ha dig som coach Tony! 

Grönstabacken, löst grus och Andreas och Calle visade fel och rätt sätt att attackera, sen körde vi. Vi blev också absolut förbjudna att stanna och äta på den depå som ligger nedanför. Men ni andra som kör får gärna göra det, om ni vill tappa in-farten!

Tre lägerkompisar som krigar uppför Grönstabacken, tre varianter på attackmetod. 

På detta läger har vi haft A-L-L-A väder! Regn, sol, snö, hagel, vind! Här soligt. Calle snackar taktik för en nerförsbacke vi just kört där det kan bli lite hetsigt under loppet Pernilla njuter av sol, och tips!

Robin Vesterberg du är riktigt grym! Robin coachade oss fredag och lördag, mycket bra och specifik feedback. Tar med mig en del inspiration även till mina egna vuxenträningar jag håller i Almby IK här hemma i Örebro. (Fotocred @Robin!)

Något av det roligaste jag vet är att se dem som nyss börjat cykla få den där cykellyckan i ögonen och ha kul!  Det är därför jag tex är ledare i en grupp i klubben. Maria träffade jag på lägret och hon har nyss börjat cykla. Blir så ledsen för din skull Maria att du hade en otursvurpa med skadad arm som följd. Det händer oss alla förr eller senare. Men är lika tråkigt varje gång. Krya snabbt så du kommer ut på cykeln, kommer i vart fall vara varmare då!

Så var det bilden på Hanna Näslund, mig själv och Kalle Lööw... Försök 1. Nån hemma där inne i hjälmen Anna Pojen?

Kalle ser vad jag gör och tänker, bäst jag kollar min skalle med. Jag själv tappar hakan och Hanna kollar in och lär av Kalle. Eller undrar vad han pysslar med?

Nu är jag och Kalle på banan. Hanna upptäcker att jag står i granen typ. Drar i mitt styre och försöker få ut mig ur riset. Kalles (jättestora) cykel ser däremot plötsligt pytteliten ut!

Men kolla! Tre bloggers står still och tittar framåt. S-A-M-T-I-D-I-G-T! 

Pernilla, jag och Johnnie! Kul att cykla med Johnnie idag som på frågan om hur han skulle ladda om han varit sjuk och sen bara har två veckor kvar till Lidingö MTB svarar: bara backe! Tror det låter smart!

Jo vi tog en normal bild med. Observera att jag fortfarande är före Calle. Faktiskt är jag också före min snabba kompis Pernilla! Fast det är klart. Den här grenen räknas ju inte så mycket som sport kanske.

PS jag har mer bilder så var D-U med på lägret, skicka en mail till anna@pojencommunication.com så kan du få en länk till en Box. 

Kategorier:
MTB 

Gilla artikeln

(visas ej)

För att vi skall slippa få in skräpkommentarer och spam av olika slag
från 'robotar' på Internet måste du skriva in en kontrollkod nedan
« skriv talet tolv med siffror i fältet här
Följ oss

@bicyclingswe

Följ oss på Instagram!

Få vårt nyhetsbrev!