Happy MTB i Hjulsjö och restips till Italien - MTB-bloggen - Anna | Bicycling.se

Anna Pojen


Vem är den här Anna Pojen? Ingen du känner igen från tävlingsresultaten? Nej, för det är en helt vanlig motionär har du hittat! Jag har cyklat MTB sedan hösten 2014, och blev fast direkt! Älskar att cykla i skogen för att det är läskigt, utmanande och fart, samtidigt som det är så roligt! Jag bor i Örebro och bloggar om allt möjligt kring MTB. Du hittar mig på Strava som Anna Pojen, och på Instagram som @annapojen_mtb!

Happy MTB i Hjulsjö och restips till Italien

27 jul 2017
av: Anna Pojen

Vad är det som gör en B-R-A semester? Olika för alla. Naturligtvis. Idag med sociala medier så kan ”allas” semestrar navelskådas inpå den bara bruna magen eller hänget (gäddhänget?) på bryggan. Eller fötterna. På stranden, sanden, solstolen, gräset, filten (and so it goes on and on).

Vi ska ju sälja huset i år så vi har varit lite i stugan, och resten har vi som det numer heter H-E-M-E-S-T-R-A-T. Låter lite finare än ”vi stannade hemma"? Men är ju samma sak, under samma tak. En vecka just nu är det bara vi vuxna. Ett barn är på kollo (så A-V-I-S, det ser så kul ut!) och ett barn är med en kompis i Smögen (mmm, avis där med).

Hemester behöver ju inte betyda att man har tråkigt. Vi fixar med saker som måste grejas hemma, och gör dagsutflykter och turer med cyklarna i närheten. Upptäcker lite nya stigar. Tänkte tipsa om Hjulsjö!

Och lite längre ner ett tips om MTB i Italien, dit jag ska i september!

Hjulsjö MTB är en riktig pärla!

En liten Bergslagsby som vaknat upp tack vare Mountainbike, som man satsat hårt på. Byn ligger mellan Nora/Hällefors/Lindesberg kan man säga. En dryg timmes bilresa norr om Örebro. Vi hann med två leder men det finns många tydligt uppmärkta leder att upptäcka.

Hjulsjö har fantastiska singeltrack och magisk skog.

Hjulsjö Röd 1. Lite uppför var det, eller ganska mycket, men inte alltid brant. Ofta lite lagom sådär.

Varm dag på MTB i Hjulsjö.

Tur att man får åka nerför när det gått uppför! 

Hjulsjö Röd 1 sägs vara 11 km men min Strava slutade på nästan 13 km. Det är långa fina singeltracks genom trollskogar och på sandiga åsar med vitlavar. Bland det bästa jag cyklat (och ja jag har varit i Rörbäcksnäs). Omväxlande med upp och ner. Merparten går på tallbarrsbeströdda stigar, en del skogsvägar och endast ett par korta passager på grus. Ljuvligt. Inte så teknisk cykling utan mer flow och skoj på hoj!

Häng med på MTB i Hjulsjö - kolla videon

Vi körde även Hjulsjö Svart 8. Denna stig är ca 7 km och går nästan helt på stig. Mycket upp och ner. Och väldigt slingrig. Inte så svårt rent tekniskt, men mer teknisk än Röd 1. Ändå krävande då det händer mycket hela tiden och stigarna är mer guppiga och bulliga och uppförsbackarna ibland tuffa. Riktigt rolig cykling! Hann inte ta bilder ens så blir en till från Röd 1:

Lite Rörbäcksnäs över Hjulsjö. Minst lika fina stigar och framför allt väldigt MYCKET stig.

Café, cykeltvätt och bad

Starten för alla leder går vid Motionscentret/Kyrkan där det finns parkering. Missa inte att stötta caféet. Som damen bakom disken sa ”Vi låter aldrig kaffet stå. Folk väntar ju hellre på nybryggt!” Hembakta mjuka och hårda kakor, bullar och matbröd till smörgåsarna som görs på beställning. Betala med Swish. Vi köpte 2 smörgåsar, 2 dricka, 2 kaffe, 2 småkakor och två mjuka kakor och notan slutade på 135 kr! Det är B-I-I-I-L-L-I-G-T som man skulle säga här i Närke. Cykeltvätt finns, liksom en rolig teknikbana med pumptracks. Och en badplats i närheten. Vill du bo kvar finns vandrarhem, naturcamping vid sjön.

Glada och trötta åker vi hemåt till Örebro. Och planerar nästa hemester-tur i bilen.

Fika billigt på MTB Caféet i Hjulsjö!

Mer fika för mindre pengar passar som beskrivning, allt hembakat! Inget Delicato här inte!

Häng med och cykla Enduro/MTB i Italien 13-20 september!

Det blir inte bara hemester i år. Jag har en längre resa att se fram emot: Enduro/MTB i Italienska alperna. Jag ska åka med Sara’s Italy till San Pellegrino och cykla en hel vecka med fokus på utför. I resan ingår även en toppen-cykel, så man slipper släpa på sin och garanterat har en hoj avsedd för resans fokus på ner, ner, ner. Vi kommer köra på Specialized Levo e-bikes som hjälper till uppför alla Alpbackarna så vi kan hinna susa nerför många, långa utförslöpor varje dag. Ska bli så kul!

Vill du hänga med? Bokar du med min rabattkod ”pojen1309” får du 10 % rabatt på resan, jag är nämligen en del av Saras nätverk. Kolla upp resan och är det något för dig så bokar du på Sara’s Italy’s hemsida med rabattkoden så får du din rabatt! På hemsidan står tydligt svårighetsnivå samt vad som ingår i resan. Flyg bokar man själv så du kan ju åka varifrån du vill i världen. Ryan Air med flera flyger tex till Milano Bergamo som är närmast. (Har du frågor så skicka ett meddelade till anna@pojencommunication.com eller i messanger via min Facebook).

Viva Italia!

Och så lite reklam…

För ett antal veckor sen frågade sajten cykelkraft.se mig om jag ville testa deras sajt och beställa något, så skulle de bjuda på produkten och jag kunde skriva om det. Jag är ju inte så svårflörtad så visst! Det blev ett par finfina bibs från 8848 Altitude, numer mina favoriter. Sajten har annars det mesta från energibars och cykeldelar till kläder och cyklar, bara in och kolla vettja!

BIBSHORTS 8848 ALTITUDE Jeanette.

Mina nya favvo-byxor, väldigt sköna. Här på tork på landet. Längtar ut till stugan nu. Snart är jag där igen!

Kategorier:
MTB Enduro XC 

Gilla artikeln

(visas ej)

För att vi skall slippa få in skräpkommentarer och spam av olika slag
från 'robotar' på Internet måste du skriva in en kontrollkod nedan
« skriv talet sjuttio med siffror i fältet här
Följ oss

@bicyclingswe

Följ oss på Instagram!

Få vårt nyhetsbrev!