Sjukdomsdepp och NY CYKEL-pepp! - MTB-bloggen - Anna | Bicycling.se

Anna Pojen


Vem är den här Anna Pojen? Ingen du känner igen från tävlingsresultaten? Nej, för det är en helt vanlig motionär har du hittat! Jag har cyklat MTB sedan hösten 2014, och blev fast direkt! Älskar att cykla i skogen för att det är läskigt, utmanande och fart, samtidigt som det är så roligt! Jag bor i Örebro och bloggar om allt möjligt kring MTB. Du hittar mig på Strava som Anna Pojen, och på Instagram som @annapojen_mtb!

Mest lästa


Sjukdomsdepp och NY CYKEL-pepp!

9 mar 2018
av: Anna Pojen

Jag fick ett mail idag. Från mitt gym. ”Vi saknar dig! Det är nu tre veckor sen vi såg dig här.” Jo. Tack. Jag vet. Orsaken stavas I-N-F-L-U-E-N-S-A. Det ordet. Så frustrerande. Fult. Det är många med mig som tampats med den i år. Influensan. Just idag verkar jag däremot ha vunnit. Vågar jag säga så? Eller blir det bakslag igen då?

Det är lätt att deppa ihop när man blir sjuk. Allt blir svart. Omöjligt. Och det blir svårt att hitta glädje och se vägen tillbaka. Du vet. Tankarna som kommer. ”Jag som tränat så bra veckorna innan”. ”Skit nu är all kondisen borta. Igen.”

Det är ju bara att börja tänka konstruktivt. Fundera på en gradvis comeback. Se det positiva. För några saker V-A-R faktiskt positiva med sjukligheten (läs N-Ä-R-A D-Ö-D-E-N känslan). Jag har vilat O-R-D-E-N-T-L-I-G-T från jobbet. Stressat av hjärnan med massor av sömn och binge-tittande på Netflix. Sen gick jag ner 3 kilo, har inte haft så mycket aptit och ont i halsen. Det är en B-R-A del av de 10 kilon (alltså, hur G-Å-R det till att så snabbt gå U-P-P?) jag gick upp i höstas när allt var ett kaos av att sälja hus, flytta, snabbmat, familjemedlemmar som behövde stöd och jobbstress.

Har innan jag blev sjuk även råkat tacka ja till att blogga för Lidingöloppet MTB igen. Kommer därmed även köra loppet i maj. Jo jag vet, jag G-I-L-L-A-R ju inte att tävla. E-G-E-N-T-L-I-G-E-N. Men ändå har jag alltid så svårt att säga nej. Skumt (eller kanske en släng av Alzheimers finns där i botten?). Mest kände jag att jag ville ta mig runt loppet och slutföra det E-N gång. Jag fick ju bryta förra året, då jag inte var helt frisk.

Istället för att stressa upp mig nu över att jag inte har kunnat träna som planerat så ska jag tänka positivt. Det är ju faktiskt hela 57 dagar kvar innan loppet går av stapeln (jag vet, låter skitlite!). Snart M-Å-S-T-E väl vintern ge med sig så att snön i skogen smälter och det blir stigkörning ute igen? Solen börjar värma på kinderna. O-C-H. Jag har en ny MTB!

Min nya kompis är en underbar puderblå 29” TREK Top Fuel 9.8 SL Womens från vännerna på Norra Cykel i Örebro. Passar perfekt för Lidingöloppet! Har inte ens hunnit cykla på den än mer än när jag testade den innan köpet. Känslan då var K-Ä-R-L-E-K! Det är första gången jag har en cykel särskilt utformad för tjejer, så det ska också bli spännande! Ser mycket fram emot att få köra mer.

Kan våren få komma nu, snälla?

TREK Top Fuel 9.8 SL Womens från Norra Cykel i Örebro.

Är hon inte vacker så säg? Min nya kompis! Som ett fullblod som liksom vill sticka iväg. Min andra all-mountain är ju superkul utför och att klättra med, men mer "grov" och ganska framtung. TREK-en har jag nu även pimpat med en dropper-post för det har jag lärt mig att tycka väldigt mycket om!

Eld vid sjön i sommarstugan, ett vårtecken!

Jag längtar efter våren nu och Valborg! Förra året var vi ute vid stugan och myste. Eldade på vår lilla strand och såg solen gå ner. Längtar dit ut.

Ingen löpare direkt.

Ett av passen innan jag blev sjuk var en skogs-lufs. Hittade inte så mycket löparkläder men det fick gå med cykeljackan och mössan. Skogen är lika fin till fots, men roligare på en MTB! Undrar bara vart mina ögonbryn har tagit vägen? Har de frusit bort? 

Kategorier:
MTB 

Gilla artikeln

(visas ej)

För att vi skall slippa få in skräpkommentarer och spam av olika slag
från 'robotar' på Internet måste du skriva in en kontrollkod nedan
« skriv talet fyrtiotvå med siffror i fältet här


Kommentarer


2018-03-13 13:30   Kalle

Samma här Anna.. 🙄 Långt ifrån att kunna träna igen efter mitt livs värsta influensa! 😅

 


Följ oss

@bicyclingswe

Följ oss på Instagram!

Få vårt nyhetsbrev!