Spontan med Dan och en enbent talang - MTB-bloggen - Anna | Bicycling.se

Anna Pojen


Vem är den här Anna Pojen? Ingen du känner igen från tävlingsresultaten? Nej, för det är en helt vanlig motionär har du hittat! Jag har cyklat MTB sedan hösten 2014, och blev fast direkt! Älskar att cykla i skogen för att det är läskigt, utmanande och fart, samtidigt som det är så roligt! Jag bor i Örebro och bloggar om allt möjligt kring MTB. Du hittar mig på Strava som Anna Pojen, och på Instagram som @annapojen_mtb!

Spontan med Dan och en enbent talang

12 feb 2017
av: Anna Pojen

Ibland upptäcker man en ny talang. Jag är till exempel V-Ä-L-D-I-G-T bra på att låta som hackspetten i Kalle Ankas julafton. (Är han med fortfarande? Jag tittar aldrig längre). Häromdagen började jag svara barnen som om jag var Siri, i iPhone. ”Jag. Förstår. Inte. Vad. Du. Menar.” (Väldigt användbart när de vill ha något!) ”Vill. Du. Att. Jag. Ska. Beat. Boxa.” (Kanske mindre användbart?).

Ingen kan ställa frågor som Siri. Dottern meddelar ”Du L-Å-T-E-R faktiskt som hon!” Jag kanske ska söka sommarjobb som Siri? Hon behöver väl också vara ledig ibland?

På klubbens Tränarutbildning steg 2 i höstas upptäckte jag en annan sak. Jag är G-R-Y-M på att cykla med ett ben i taget! Helt M-A-K-A-L-Ö-S-T grym!

Vi hade praktik och skulle gå igenom det vi pratat om på teorin. Hur man kan köra olika typer av intervaller, hur känns det då, vad händer i kroppen och skallen när vi kör? På slutet säger vår Coach Annie ”Nu ska vi köra hela den här backen (en längre S-E-G grusväg, perfekt för lite längre intervaller) ända upp. Så fort ni kan. På ett ben. I T-A-G-E-T.

Vi ställer upp som vid tidigare start/spurt/korta intervaller. Jag ställer mig längst bak. Jag är inte snabbast i gänget, och har kommit typ sist i alla andra sorters intervaller. I en fick jag kommentaren på filmen av den ”Och Pojen, du ser ut som du ska starta i Cykelvasan. Lite lugnt iväg så där.” Eftersom det var på en snabb start-intervall, så var det kanske L-I-T-E kritik invävt där? Lite?

Vi ger oss iväg. Då upptäcker jag att alla är i vägen. För M-I-G. Jag behöver köra om! Vi får byta ben vid behov, för mig blir det två sträckor varedera på varje ben. Får upp farten och lämnar alla utom Pontus bakom mig. Han är en riktig träningsnörd (det tar han som en komplimang, hans blogg heter ju Cycling by the numbers!) och kör A-L-L typ av träning med bokstäver och siffror i. VO2, 4x4 ja du fattar.

Pontus har mig i nacken ända till det är typ 300 meter kvar. Då rycker han ifrån. Men det roliga är att de andra är så L-Å-N-G-T bakom! Vad hände? När de kommer upp erkänner Jonas, min gamla tränarkollega förra året ”Jag blev så förbannad när jag inte kom ikapp dig!” He, he...

Förmodligen kom styrkan här ifrån att jag kört väldigt mycket styrka för benen men ett ben i taget?

Jag har uppenbarligen hittat hem! M-I-N gren är E-N-B-E-N-S!

Men. Varför finns det inga T-Ä-V-L-I-N-G-A-R i detta? Intresset borde väl vara enormt?

PS Lär jag mig att använda rundtrampet lika bra med T-V-Å ben, så kommer jag nog bli betydligt snabbare i år. Kan ju vara bra. Tills Enbens blir en riktig gren!

Idag blev det en spontan snabbis i skogen med Dan! Ut i solen och det var så fint i skogen! Har inte kunnat cykla eller träna sen förra söndagen för jag har varit förkyld igen. Men den som väntar på något gott! Vi bor nära varandra så han hängde spontant på när jag skulle rulla lite idag. Blev ett par mil på magiskt bra stigar i snön!

Dan har också många talanger, mer användbara på hojen. Även kallad Crazy Dan, här hittar du hans YouTube: https://www.youtube.com/danalmberg. Han har sällan mer än ett hjul på marken. Ofta inga alls. Det är riktigt kul att cykla med de som är bättre än en själv, och jag har har tur som får hänga med så många sköna cyklister och talanger. Idag med Dan. Alltid lär man sig nåt! Stort leende har man alltid med sig hem! Våga hänga på de som är bättre än du själv! Det är mitt bästa råd till dig som börjar cykla! De allra flesta gillar att dela med sig av sin kunskap.

Den "lätta" stenen. Tja det ser ju lätt ut i alla fall. När man står bredvid!

Det är så sjukt fint i skogen! Älskar detta med vintercyklingen! Hårt i backen och snö som ger friktion, inte halt alls! Här är jag på lite bredare spår men lika fint på alla smala finstigar!

Skutt utför stenen. Obligatoriskt stopp vid A-L-L-A stora stenar. Han är lite luddig i kanterna den där Dan. Eller så är jag inte så bra fotograf. Bra skutt i alla fall!

Vi hittade en liten publik i skogen som vi fick en pratstund med också. Trevligt med folk som är pratglada! Över stocken gick det. Detta är annars numera Jannes stock, timmerstock alltså. Som jag skrev om i söndags.

Jag utnämner härmed mig själv till världsmästare i dåliga selfies. Denna leder ligan hittills. Ser lite full ut. Knök. Problemet är (jag skyller på det i alla fall) att jag har linser i när jag cyklar. Jättebra för att se stigen. Men de korrigerar inte mitt närsseende (för snål för progressiva). Så allt jag ser är ett sudd i mobilskärmen. Ibland går det bra. Idag not so much. Men Dan är ju snygg i alla fall! Även om jag fick med mer skog än cykel! 

Att cykla över och nerför och uppför hinder kräver ju att man hittar balansen också.

Här en bild-tillbakablick till i höstas. Lika soligt då! 

Eftersom jag hade fullt sjå med mina ben på den tränarutbildningen där vi körde intervallerna, och med att öka farten från dokumenterad Vasaloppsfart, så har jag ingen bild från den dagen. Men här är från utbildningstillfället efter, utanför Almby IKs fina klubbstuga! Coach Annie pratar om balanspunkten, vart går gränsen innan man tippar över bakåt? Nyttigt! Ska bara lära mig att få upp framhjulet mer än 1 sekund i taget, och högre än 10 cm. Baby steps my friends. Baby steps.


Kategorier:
MTB Träning 

Gilla artikeln

(visas ej)

För att vi skall slippa få in skräpkommentarer och spam av olika slag
från 'robotar' på Internet måste du skriva in en kontrollkod nedan
« skriv talet tjugofem med siffror i fältet här
Följ oss

@bicyclingswe

Följ oss på Instagram!

Få vårt nyhetsbrev!