Cykelsnobbar? - Åsa Eriksson | Bicycling.se

Åsa Eriksson


Åsa bloggar numera på Redaktionens blogg.

Följ Åsa på twitter: @toresdotter

Mest lästa


Cykelsnobbar?

12 nov 2011
av: Åsa Eriksson

I dag fick jag uppleva cyklingens ytterligheter. Det ljuva livet under en social crossfikatur på Järvafältet, bland lurviga kossor och ponnyhästar... och så sedan hem till den ohemulska smärtan när värmen kommer tillbaka till stelfrusna tår. Huvva!

Vi mötte en hel del andra cyklister ute i dag, både på grusvägarna och på caféet. Men vad det hälsas dåligt! Var det för att vi inte var klädda i klubbkläder? Var det för att de andra var så uppe i sitt eget cykelrus? Jag vägrar tro att det var för att vi är tjejer.... Men jag tycker överlag att det hälsas lite sämre nuförtiden än vad det gjorde för bara ett par år sedan. Eller också är det bara jag som är en alltför hurtig och klämkäck cykeltant som tycker om när det är trevlig stämning på vägarna. Det kanske är aptöntigt att hälsa :-/

Min kamrat berättade förresten att hon varit inne i en inte helt okänd cykelbutik i Stockholm och frågat efter hand- och fotvärmsinlägg. Ni vet sådana där små plattor man har i vanten eller skon och som håller värmen i flera timmar. Genialiskt.
-Man har inte det när man cyklar, fick hon till svar.
Så var det med det. Man har inte det och hon som frågar efter det har fel. Oavsett hur frusna tassar det nu kan handla om. Man ställer hellre in sin distanstur än har sådana i vantarna. Punkt. 
"Vi har inte det i vår butik" kanske hade varit både trevligare och mer sanningsenligt som svar.

Cykellivet är fullt av skrivna och oskrivna regler... en del fullt begripliga, några snobbiga och kanske en och annan komplett vansinnig. 

Men, ni missar väl inte STHLM Cyclocross på TV10 nu? Ett synnerligen trevligt och högst osnobbigt arrangemang :-)

Cykel Lördag 12 november 16:10 - 16:40  STHLM Cyclo Cross. Från Kungsträdgården i Stockholm. Cyclocrosstävling från den 29:e oktober. Banan är 2100 meter lång.

Cykel Söndag 13 november 09:55 - 10:25 Repris från lördagen
Kategorier:
Cykelcross Tävlingar 

Gilla artikeln

(visas ej)

För att vi skall slippa få in skräpkommentarer och spam av olika slag
från 'robotar' på Internet måste du skriva in en kontrollkod nedan
« skriv talet fyrtioett med siffror i fältet här


Kommentarer


2011-11-14 14:31   Benke

det där är som att åka mc. förr i tiden, när inte varenda svenne hade en mc, hälsade man. idag när "alla" åker så är det inte lika vanligt.
att inte hälsa på de som cyklar hybrid eller el-cykel, eller dampirra är naturligt. lika lite som en knutte på en harley hälsar när han möter en vespa eller moppe, lika lite vill vän av ordning riskera livhanken, genom att ta bort ena handen från styret, för att hälsa på en mupp på fel cykel. det kan väl inte vara så svårt att inse!?

 

2011-11-13 22:01   Åsa Eriksson

Det här var ju inte alls menat att bli någon personlig klappjakt på cyklister vare sig på fiket eller ute på vägarna.
Jag hälsar förstås inte heller om jag inte fått ögonkontakt (som med er Gunnar - det bara bidde inte så). Och Fredrik, om vi inte ens såg dig så kan det ju omöjligt varit dig jag menade :-/
Men om jag har fått ögonkontakt och själv hälsar... så känns det konstigt att det inte hälsas tillbaka. Och det var det vi mötte upprepade gånger på vägarna. Men kanske var folk bara för stelfrusna för att hälsa.

 

2011-11-13 21:44   Gunnar (CK Valhall)

Jag och min klubbkompis Stefan kom in och slog oss ned hos vår kompis Fredrik på caféet, men såg inte er förrän vi satt oss ned och därefter tittade vi åt ert håll ett antal gånger utan att få ögonkontakt. När jag kom in ensam på Ängsjö för någon helg sen satt ett helt gäng från en annan klubb där - vi fick direkt ögonkontakt och hälsade på varandra och jag slog mig ned hos dem eftersom jag kände igen en av dem. Har därför absolut ingenting med klubbkläder att göra att vi inte hälsade på er igår. Precis som vi brukar göra så hälsade Stefan och jag på varenda icke-vardagscyklande-cyklist (läs: utan hjälm) vi mötte under vår runda igår - klubbkläder eller ej.

Håller dock med dig om att fötterna var bra kalla vid hemkomst. Jag skulle tagit med mig min elsulor som min kompis Stefan. Man glömmer fort hur kallt det var in vintras...

 

2011-11-13 20:26   Jrk

Har en väldigt dyr och anrik italiensk cykel som får komma ut när himlen är blå.När jag är ute och tränar på detta fullblod hälsar de flesta..
Eftersom vädret i detta land är varierande med en hel del regn och risk för regn går min Columbus navigare alu ram en hel del ca 700 mil om året klart färre som hälsar då.
Matchar alltid kläder,hjälm,flaskor själv klart små flaskor.sitter rätt och snyggt på båda cyklar
,vilket gör att jag inte vill göra mig av med ful Columbusen.

 

2011-11-13 20:05   Stefan Hurtig

Hej, när jag cykelpendlar på min hybrid o möter en racercyklist är det sällan någon hälsar. Däremot när jag själv kör racer hälsar alla racercyklister helt plötsligt. Märkligt det där.

 

2011-11-13 19:25   Bitte

En stilla undran är hur stilpolisen kan se att man har värmeinlägg i skorna? Eller i handskarna? Hm, tror jag struntar i det och köper "Hot-hands" i alla fall, det finns bl.a på Add Nature, om nån undrar :-)
Och jag tycker att det skulle vara jättetrevligt om det kom fler cyklister och satte sig vid bordet när man fikar, Välkommen nästa gång!

 

2011-11-12 20:28   Åsa Eriksson

Hoppla, det var ju inte riktigt så jag menade. Naturligtvis behövs det ögonkontakt för att hälsa och inte sjutton kan man se allt och alla jämt. Men när man själv hälsar på någon som man möter och vederbörande inte hälsar tillbaka så känner man sig som en dumstrut. Jag har heller inte konstaterat att det är snobberi... bara undrat (därav frågetecknet).

 

2011-11-12 18:50   Fredrik

Hade ni hälsat på mig när jag kom in ensam på fiket hade jag hälsat tillbaka, men ni var väldigt upptagna med att prata med varandra, och jag ville knappast stå där och vänta på ögonkontakt. Men nu ska inte jag komma här och förstöra för dig, det är helt ok om du låtsas att det handlade om snobberi.

 

2011-11-12 18:35   jonas l

Klart man ska hälsa, Annars kan det bli som med Alfa Romeo. Innan hälsade alla men nu är det få som hälsar.

Finns många konstiga kunder i en cykelbutik men vill ju även sälja till människor med "sämre" stil, och om man inte har det kan man kanske rekommendera något man har som är bättre. Istället för att säga att man inte har det när man cyklar.

 

2011-11-12 17:51   Edvard

Tur att jag hälsade då jag mötte er då :) Borde ha varit er jag mötte då ni var på väg söderut och precis cyklat förbi lite kossor.

 

2011-11-12 17:00   mamma

Bra rutet!
Men 'tant' - det är väl att ta i!
Om man inte har TV10, var kan man kolla då?

 


Följ oss

@bicyclingswe

Följ oss på Instagram!

Få vårt nyhetsbrev!