Take me for a ride, honey! - Åsa Eriksson | Bicycling.se

Åsa Eriksson


Åsa bloggar numera på Redaktionens blogg.

Följ Åsa på twitter: @toresdotter

Mest lästa


Take me for a ride, honey!

6 jun 2011
av: Åsa Eriksson

Jag vet att jag alldeles nyligen bloggade om Runes energikaka och jag lovar att jag faktiskt cyklar lite mellan kaksmulorna också. Men nu är det dags igen. Jag har fått en ny bekantskap i Honey Stinger - ett amerikanskt bak med självaste Lance Armstrong som affischnamn. 

Honung är bra. Det har jag haft utblandat med vatten i mina vattenflaskor ibland och tycker att det funkar mycket bättre än sportdryck. I alla fall för min ömtåliga mage. Dessutom ska ju honung innehålla en massa nyttigt jox. Fast sött som katten är det förstås... och det är kakorna också. Särskilt den belgiska våfflan som i och för sig var riktigt god, men lite småsvår att äta med en hand på cykeln eftersom den bara smulades sönder i förpackningen. Belgiska våfflor sparas alltså till vindstilla dagar då man (läs: jag) vågar släppa styret med händerna och kan plocka ur kakan ordentligt. Desto bättre gick det med de vanliga energikakorna, med bland annat smakerna äpple/kanel eller jordnötssmör.

Sedan finns det proteinkaka, gels och så kallade energy chews i små godisliknande portionsbitar, alla med mycket honung i basen. Flera av produkterna är dessutom ekologiska.

Om jag körde lika fort som Armstrong sedan? Nja, det krävs nog ett tuffare artilleri i intaget då...

Kategorier:
Prylar Kost och näringslära 

Gilla artikeln

(visas ej)

För att vi skall slippa få in skräpkommentarer och spam av olika slag
från 'robotar' på Internet måste du skriva in en kontrollkod nedan
« skriv talet tjugonio med siffror i fältet här


Kommentarer


2011-06-06 10:31   Åsa Eriksson

Nja, det vet jag inte.Kakorna består av upp till 30% honung... vad resten är får man nog lusläsa på etiketten för att få veta :-)
På den här sidan finns det lite mer att hämta: http://www.honeystinger.com/index-2.html

 

2011-06-06 10:08   ekstromenator

Betyder det att dom har en proteinfri honeystingerkaka nu ? (eftersom jag är laktosintollerant gick den tidigare kakan från honeystinger bort eftersom den innehöll mjölkprodukter/vassleprotein) :-) T

 


Följ oss

@bicyclingswe

Följ oss på Instagram!

Få vårt nyhetsbrev!