Tour of Jämtland, dag 3 - Åsa Eriksson | Bicycling.se

Åsa Eriksson


Åsa bloggar numera på Redaktionens blogg.

Följ Åsa på twitter: @toresdotter

Mest lästa


Tour of Jämtland, dag 3

5 aug 2011
av: Åsa Eriksson

I dag gick den andra etappen i Tour of Jämtland, från Vemdalen till Åre. När starten gick befann jag mig själv i ett sjöblött Östersund där regnet vräkt ned sedan tidiga gryningstimman. Men jag kom till Åre lagom till målgång. Och vilken målgång! Lilla branta vägen längs bergbanan upp till Tott hotell, ner igen och sedan upp än en gång för finish precis vid gaveln till hotellet.

Det hade varit rätt mycket hård och blöt körning fram till Åre, inklusive en trist krasch med flera inblandade i Järpen. När cyklisterna nådde backen var fältet i stort sett samlat. Vi såg dem slita sig upp för branten på första varvet och när de nådde roten av backen andra gången var det Jesper Dahlström som hade tillräckligt med krut kvar för att komma loss och skaffa sig ett litet försprång som räckte hela vägen upp till mål. Ett riktigt Philippe-Gilbert-avslut skulle man kunna säga! Grattis till snygg seger, Jesper! Tvåa blev gårdagens etta, norrmannen och totalledaren Aasvold... (Rättvist kan man tycka, eftersom Dahlström var tvåa igår). Men, Dahlström lever ju också med sin punktering från prologen och har därför "bara" en sjätteplacering i sammandraget. Bäste svensk inför sista etappen imorgon är Sebastian Balck, 26 sekunder efter Aasvold. 

Och imorgon får de sällskap av en hop med motionärer, i alla fall en liten bit in på banan. Jag förresten satt just och läste och reglerna för Cyclosportiveklassen:

Tävlingsregler
Deltagare I motionsloppet får under inga omständigheter assistera tävlande i elitklassen. Exempelvis langa vätska till elitcyklist, hjälpa till att dra i elitklungan, eller delta i utbrytning som omfattas av elittävlingen. Vid brott mot dessa regler blir påföljden diskvalifikation och/eller böter. 

Sorry killar, ni får räkna bort min hjälp alltså... ;-) God tur, alla som kör i Tour of Jämtlands sista etapp. Vi ses!


Målbacken


Grattis Jesper Dahlström!

Hallå, vilket pris måste man vinna för att få en sån här?

Kategorier:
Landsväg Tävlingar 

Gilla artikeln

(visas ej)

För att vi skall slippa få in skräpkommentarer och spam av olika slag
från 'robotar' på Internet måste du skriva in en kontrollkod nedan
« skriv talet sjuttiosju med siffror i fältet här
Följ oss

@bicyclingswe

Följ oss på Instagram!

Få vårt nyhetsbrev!