Det drar ihop sig i laxtrappan! - Calle & Tobbe | Bicycling.se

Calle & Tobbe


Två Jönköpingsbor, Calle Andersson & Tobias Dahlberg som är insyltade i en rad cykelprojekt (Laleprestanca, Bortom och Cycling Jönköping). Började blogga på Bicycling i och med cykel-VM i Norge men framöver rör vi oss där vi trivs bäst, i gränslandet mellan stig och väg. Ibland MTB, ibland landsväg, ibland grus. Följ oss även via instagram på @chipslegs & @brunostlegs (ja de namnen kan behöva en förklaring nån gång).

Mest lästa


Det drar ihop sig i laxtrappan!

22 sep 2017
av: Calle & Tobbe

Idag drog första linjeloppen igång, damjunior samt herr U23 och svenskarna fick uppleva laxbacken. Varv på varv suger den musten ur cyklisterna. Ena loppet körde en ensam cyklist i soloutbryning hela sista varvet och det verkar vara svårt att gå ikapp efter "laxtrappan" där det först är nedför och lite svängigt sista biten. Klungan verkade inte kunna äta sig ikapp.


Foto: Trinadh Rakesh/Bergen 2017

Cyklade den där backen själva idag, en gång, ingen gång kan man nog säga. Den är värre än vad man först tycker, lägg 4-11 varv beroende på klass så är man en rätt trött fisk sen. Dagens U23 tog alltså cirka 30 minuter längre tid än förväntat!! Och det var ingen vind att tala om. 

En snabbt avstämning med herr Vacchi som körde motionsloppet över två varv på banan igår. Hans summering lyder även den "jobbigare än vad man tror när man ser det på papper". Kan väl då konstatera att en del lag, som Italien, har lämnat en sån som Nibali hemma och tagit med sig spurtare, troligen för att man trodde att banan var enkel och att man hoppas på klungspurt.   

Italienskan som vann damjunior-racet tog sitt andra guld då hon också tog guld på tempot. Bland damjuniorerna såg vi Clara Lundmark och Johanna Johansson köra i de svenska färgerna. Lopp två (U23), Höög i utbrytning som räckte i många varv, men här blev det till slut en väldigt stor klunga in mot mål. Men inte heller här kommer klungan riktigt ifatt de två längst fram (även om marginalen var knapp). Lucas Eriksson rullade in i den 35 man stora klungan som spurtade om tredje plats.   

Lördag ser vi fram emot dameliten, många svenskor på plats! Även herrjuniorerna kör sitt race. Sen är det då dags för cirkus Sagan på söndag. Inte för att vara sån mot de övriga stora namnen men när Sagan nu bjudit in till presskonferens 3 mil norr om Bergen lördag förmiddag så kommer pressbussen vara överfull. Och för övrigt, ja banandragningen är nog upplagd för Sagan på söndag. 

Sen kan vi notera ett roligt tillskott i startlistan på söndag, ser ni vem?

Resultat och annat från dagen hittar ni här

Får vår egen del blev det ett rätt hård kvällstur igår. Regn, 2000 höjdmeter och mörker sista timmen. Satt gott med en pizza sen!

Gilla artikeln

(visas ej)

För att vi skall slippa få in skräpkommentarer och spam av olika slag
från 'robotar' på Internet måste du skriva in en kontrollkod nedan
« skriv talet tjugo med siffror i fältet här
Följ oss

@bicyclingswe

Följ oss på Instagram!

Få vårt nyhetsbrev!