Det våras för... - Calle & Tobbe | Bicycling.se

Calle & Tobbe


Två Jönköpingsbor, Calle Andersson & Tobias Dahlberg som är insyltade i en rad cykelprojekt (Laleprestanca, Bortom och Cycling Jönköping). Började blogga på Bicycling i och med cykel-VM i Norge men framöver rör vi oss där vi trivs bäst, i gränslandet mellan stig och väg. Ibland MTB, ibland landsväg, ibland grus. Följ oss även via instagram på @chipslegs & @brunostlegs (ja de namnen kan behöva en förklaring nån gång).

Mest lästa


Det våras för...

27 mar 2018
av: Calle & Tobbe

Det är ljust ute. I övrigt lämnar vädret i cykelsverige den senaste tiden en del att önska. Det finns ju en och annan bild på instagram där det går att ta på frustrationen. Cyklister som drömt om torra stigar, dubblöst och ljumna vindar allt för länge. Hursom, pollensäsongen är snart här tillsammans med vitsipporna. Håll ut.  

För egen del spenderade vi helgen som var i Tyskland och den årliga cykelmässan Berlin Fahrradshau. Vädret var lika illa där för övrigt. Cykelsuget blev dock inte mindre. 

Fredag hela veckan

Mässan slog upp portan på fredagskvällen och höll öppet till framåt 23-tiden. En fin afterwork kan man tycka. Under veckan, inför mässan, hade också cykelbutikerna i stan olika events och gatherings på kvällarna som gick under namnet "Lange Nacht Bike Shops", kanske något för kommande års besök. Snyggt att få in en koppling till de lokala bike shops och göra det möjligt att lägga fristående arrangemang under ett och samma paraply, Berlin Bike Week. Cycling Unites var mantrat för året, fint så.  

Förutom fredagskvällen spenderade vi ett antal timmar på mässan både lördag och söndag. Blev ett bra tillfälle att, inför kommande cykelprojekt, knyta nya kontakter. Utöver att klämma lite på nästa cykelköp och inspireras såklart. Känslan var att det var fredag varje dag, även under söndagen. Kanske beroende på den höga technomusiken som låg som en härlig ljudmatta i alla mässhallar.  

With its contemporary curator-concept, its festival-atmosphere, trendy bicycles reaching from start-up brands to global players, its stylish fashion and accessoire selection and iconic events the BERLINER FAHRRADSCHAU is an independent and authentic hotspot of bicycle culture.

Vad vi minns

Om nu inte våren kommit än så våras det iallfall för en del annat. Vi noterar följade. 

1. Varannan monter hade gravel/adventurebike med packväskor monterade. Gärna otvättad. Pluspoäng. En Bomtrack står nog på mångas önskelistor. 

2. Cykeltröjor utan fickor (...!) och andra "tekniska kläder". Snart har vi cykelkläder dygnet runt fast ingen vet. 

3. RadRace. När den överlägset snabbaste cyklisten har flanellskjorta, fixie och kör 10 varv cricket-race på en gocart-bana med 1000-talet åskådare en lördag kväll en timme från city med S-bahn. Final strax efter midnatt.  

4. Cykelpolo är underskattat. Det är inte direkt några Scott, Bianchis eller Speciliazed de cyklar på, märken som inte heller syns på Farhradshau ska sägas (förutom några exemplar som ingick i en konstutställning - "Pro Cycling Collection"...).  

5. Cykel är mycket mer än att cykla. Cykelkultur är så mycket mer. Berlin levererade det de är bäst på i världen, en härlig mix av människor där kultur, design, musik, business (och cykel) möts under förträffliga former i en härlig miljö. Techo ur högtalarna på festnivå samtliga dagar i mässahallarna höjer stämningen helt klart.   

Tackar Fat Roadie, Flying Rouler och Muddy Pedaleur för en trevlig helg! Prylnörderi från mässan lämnar vi med varm hand över till Muddy´s blogg hos nån annan cykeltidning.  

Sist vi rapporterade av här på Bicycling var efter ett avslutat cykel-VM i Norge, bloggposterna hittar ni fortfarande här på siten. Får återkomma till den historian framöver då sluträkningarna för den festen börjar närma sig. Fint var det hursom, en upplevelse som sitter kvar på näthinnan och i bildarkivet. Nu laddar vi för nya minnen i vårsolen. 

/Wild Attacker

Kategorier:
Cykelkultur Cykelhistoria Fixie - SS Cykelcross 

Gilla artikeln

(visas ej)

För att vi skall slippa få in skräpkommentarer och spam av olika slag
från 'robotar' på Internet måste du skriva in en kontrollkod nedan
« skriv talet fyrtiotre med siffror i fältet här
Följ oss

@bicyclingswe

Följ oss på Instagram!

Få vårt nyhetsbrev!