Calle & Tobbe | Bicycling.se

Calle & Tobbe


Två Jönköpingsbor, Calle Andersson & Tobias Dahlberg som är insyltade i en rad cykelprojekt (Laleprestanca, Bortom och Cycling Jönköping). Började blogga på Bicycling i och med cykel-VM i Norge men framöver rör vi oss där vi trivs bäst, i gränslandet mellan stig och väg. Ibland MTB, ibland landsväg, ibland grus. Följ oss även via instagram på @chipslegs & @brunostlegs (ja de namnen kan behöva en förklaring nån gång).

Mest lästa


Måndag hela veckan

16 apr 2018

Måndag är kanske, utan att ha statistiskt stöd för det, inte favoritdagen för alltför många. Här i Jönköping så förgyller dock den traditionella Måndagsrundan, sedan sju år tillbaka, cyklisternas tillvaro. Något att se fram emot helt enkelt. Förra veckan var det uppstart för året, ett skönt vårtecken, 40 cyklister dök upp första passet. Det är såklart inte enda möjligheten att cykla i grupp eller träna tillsammans förvisso. 

Så här ska det se ut en måndagkväll!

Så här ser det ut nästan varja måndag antar jag. Nästan iallafall. 

Just nu så duggar hursom inlägget på sociala tätt om "vi smyger igång torsdagsträningen" och "äntligen dags för säsongsupptakt". Nu saknas bara vitsipporna! 

De flesta städer med cykelföreningar eller annat cykelengagemang bjuder såklart in till olika rundor, early birds, pelotons, backintervaller eller vad det nu kan vara. Satt och funderade på vad som sker under en vecka här i Jönköping nu när man börjar ta sig ut allt mer. En hel del att välja på om man vill testa på att cykla i grupp eller träna hårt.

Även om jag själv föredrar att (eller rent praktiskt bara kan) gneta på egen hand... Så lär jag besöka en och annan runda och träning om det funkar. Inför tävlingarna är det ju såklart fint om man kan höja pulsen lite extra även om en fikarunda med tårtbuffé i Mullsjö alltid kan prioriteras. Vet inte om det är mycket eller lite när man radar upp det, men känns som det finns något för alla. 

Måndag  Laleprestancas Måndagsrunda, olika fartgrupper på landsväg, för alla, fart efter kamrat och fartgrupp. Måndagar kommer i år också bjuda på tillfällen för Ungdomar och Para-Cykel där Jönköpings CK, Fritid och SCF samverkar och håller till på en gocartbana. 

Tisdag Hallby har MTB-träning, för de grupper som cyklat lite mer, många tävlar i XCO. Cykellistan bjuder in till EasyMTB, för de äldre som är relativt nya på cykeln eller vill hitta all stig som finns runt stan, fart efter kamrat. Jönköping CK kör såklart även landsvägsträning i högre fart. Även CK Sportson rullar ut på ett pass på MTB i lite högre tempo då grus och långloppstig brukar stå på schemat. 

Ondag IKHP har sin MTB-träning för stora och små. Laleprelitos, Laleprestancas allra yngsta träffas och cyklar likaså. För triathleten bjuds också på "en triahtlon mitt i veckan", en öppen triahtlonträning. 

Torsdag Hallby har MTB-klubbträning för alla, 100-tals mer barn, unga och vuxna! Jönköping CK kör landsvägsträning. CK Sportson rullar ut på ett pass på MTB i högre tempo, grus och långloppstig matas under dessa pass. 

Fredag En tidig fågel då Öster Cykel (lbs) tillsammans med klassiska Cykellistan kör vad de kallar en Morgunhani, 1,5h landsväg med påföljande frukost. 

Lördag & Söndag, här är det samling vid Piren mitt i stan båda dagarna i rimlig tid. Olika fartgrupper vid behov, ger sig ut året runt på landsvägs- eller vintercyklar.  

Utöver det tillkommer lite spridda skurar av backintervaller och andra pass som studsar upp inför helgerna. Alterntiv finnes. Säkert någon som kör varje dag. 

Calle har ju för övrigt varit med från starten av Måndagsrundorna (2011) och får väl summera den resan något annat tillfälle, som mest var det över 400 cyklister en måndag. Jag som mer inbiten MTB-cyklist har dock begränsat deltagande i just den tillställningen. I måndags, när det var dags för säsongsstart för rundan, satt jag istället i möte om Huskvarna MTB-Tour som ska gå av stapeln i höst. En bra måndag det med förvisso. Så det får gärna vara måndag hela veckan för min del. 

/T

En bild som engagerar...

2 apr 2018

Påsken är verkligen en av mina favorithögtider. Kanske inte av just den anledningen att vi firar just påsk utan för att det är oftast en skön långhelg som innebär ledighet, vårkänslor och möjlighet till längre cykelrundor. Jönköping bjöd verkligen på soligt och härligt väder i helgen, men ack så kyligt. Fast med tanke på den långa vintern så känns det ändå som att våren är på gång så fort solen kikar fram. 

Sedan länge hade jag planerat att köra La Lepre Stancas 30-mils brevet på Långfredagen men efter att veckan som kantats av influensa (Berlin kanske tog ut sin rätt) så valde jag att avstå. Det blev istället två kortare (5-6 mil) och dubbfria rundor som ni kan läsa mer om på Cycling Jönköping + lite bilder nedan. 

Annars tycker jag helgens roligaste var engagemanget kring följande Instagraminlägg. Ett bevis på hur nördig och underbar cykelkulturen ändå är. En tillsynes enkel bild på min Randohoj med en fantastisk utsikt över Landsjön och Vättern genererar snabbt kommentarer som att pedalerna inte har "rätt" vinkel eller att ventilerna inte är "rätt" placerade. Det finns något fint i det även om det inte är något som jag varken tänkte eller la energi på när bilden fångades. 

Lite fler bilder från helgens rundor.

/CalleFölj oss

@bicyclingswe

Följ oss på Instagram!

Få vårt nyhetsbrev!