Publikhetsen - Calle & Tobbe | Bicycling.se

Calle & Tobbe


Två Jönköpingsbor, Calle Andersson & Tobias Dahlberg som är insyltade i en rad cykelprojekt (Laleprestanca, Bortom och Cycling Jönköping). Började blogga på Bicycling i och med cykel-VM i Norge men framöver rör vi oss där vi trivs bäst, i gränslandet mellan stig och väg. Ibland MTB, ibland landsväg, ibland grus. Följ oss även via instagram på @chipslegs & @brunostlegs (ja de namnen kan behöva en förklaring nån gång).

Mest lästa


Publikhetsen

21 sep 2017
av: Calle & Tobbe

Gårdagens VM-tempo sitter kvar på näthinnan och i själen. Loppet som egentligen bara vara en lång transportsträcka fram till slutet då festen peakade nånstans med 500 meter kvar till mål. Resultatmässigt var det kanske inte så spännande, Dumoulin var i princip etta från start till mål, men vad spelar det för roll egentligen.

Det blev till en något obeskrivlig känsla eller upplevelse. Vi själva lite småfrusna av adrenalin, någon form av klaustrofobi fast vi var på ett berg med milsvid utsikt, totalvilda norrmän som enda stunden skanderade ”heia Norge” när det var 30 minuters paus mellan åkarna, deras totala stöd för samtliga kämpande cyklister och till det att vi fick uppleva årets polis-vs-springande-supporter-tackling live gör ju sitt. Första killen som sugs in höll på att flyga ner från berget med polisen över sig. 

Ingen av undertecknade är nog kända för att dras med i någon form av extas eller att ryckas med i hejaramsor men någon gång ska väl vara den första. Vi ser oss själva småjogga uppför de sjukt branta trapporna och andra svinhala gräspartier på väg uppför Fløyen, mot epicentrum. Allt för att ta oss förbi de avspärrningar som gjorts för att det inte fanns plats för fler åskådare där uppe. Sen insåg vi att vår pressackreditering funkade bättre.

Evald Boasen Hagen

Vi konstaterade skrattandes att vi drabbats av publikhets. Stod och räknade ner åkare för åkare till Ludvigsson skulle komma. Calle, kunde inte bestämma sig för om han skulle fota eller bara heja, vilket slutade i suddiga kort, ett galet skrik och att han följde med ett par meter uppför backen. Ingen lång sträcka men det var nära att Calle fick sig en glidtackling av polisen som inte var helt nöjd. Men oj, vilket känsla ändå. Tog oss uppåt till det riktigt galna publikhavet och såg top-10 från en magisk plats. Ett VM-tempo med cykelbyte och backavslutning. Säga vad man vill men för Bergenserna var det större än om Brann vunnit Tippeligan. Det pratas en del bland journalisterna här om tradition vs att nå ny publik. Tror ändå alla har något att prata om, vare sig man spekulerar på milligram-nivå eller bara vill ha en upplevelse. Det vinner cykelsporten på. Det var nånting nytt, annorlunda och underbart, "a Time Trial worth watching".

Avrundande kvällen med att känna lite på den uppslupna stämningen på stan. Torsdag innebär alltid mellandag på stora mästerskap, inleder dagen med jobb och sedan förhoppningsvis en cykelrunda i regn och mörker i kväll. Trots lite träningsverk i benen från löpningen igår. Idag regnar det ju faktiskt. De har tur norrmännen. #damnyounorway

//Vid tangenterna idag Tobias (&Calle) (Mer bilder från oss på Brunostlegs och Chipslegs)

Fløen, Bergen, Time Trial, Cycling

Kategorier:
Tävlingar 

Gilla artikeln

(visas ej)

För att vi skall slippa få in skräpkommentarer och spam av olika slag
från 'robotar' på Internet måste du skriva in en kontrollkod nedan
« skriv talet fyrtioett med siffror i fältet här
Följ oss

@bicyclingswe

Följ oss på Instagram!

Få vårt nyhetsbrev!